Ukategorisert

Kinesere kan følge fredsprisen på blogger

FrP-politiker Erlend Wiborg inviterer til en bloggaksjon slik at kinesere får se fredsprisutdelingen.

Årets fredsprisvinner er Liu Xiaobo. Nå har Nobeldagene startet i Oslo med et tettpakket program til ære for vinneren. Klokken 13:00 på fredag er Fredsprissermonien i Oslo rådhus. Den norske nobelkomiteen har publisert hele programmet på eget nettsted.

Kinesiske myndigheter har reagert kraftig mot pristildelingen, og blokkerer internasjonale TV-stasjoner og nettsteder. Det betyr at veldig mange borgere i utgangspunktet ikke får fulgt sendingene fra Oslo. Erlend Wiborg vil at alle skal er glade i ytringsfriheten skal hjelpe opposisjonen i Kina. Han har derfor invitert til en bloggaksjon.

–Når vi ser reaksjonene Kina har kommet med etter at årets fredsprisvinner ble offentliggjort så styrker det mitt syn på at dette var en riktig tildeling. Nrk kan nå melde at Kina har stengt nettilgangen for sine innbyggere til bla. nrk.no og flere andre større nettsider som skal vise Nobelprisutdelingen live. Jeg håper flest mulig innbyggere i Kina får sett på prisutdelingen da jeg tror den kan være til stor inspirasjon for alle de som kjemper for demokrati og menneskerettigheter i Kina. Jeg har derfor i dag sendt mail til Nrk der jeg ber om å få tilgang til streaminglinken deres til prisutdelingen sånn at jeg kan vise sendingen live på min blogg. Jeg vil også oppfordre alle andre bloggere til å gjøre det samme sånn at flest mulig nettsider vil vise prisutdelingen live. Jo flere blogger og andre nettsider som gjør dette, jo vanskeligere vil det være for Kinesiske myndigheter å stenge tilgangen til alle blogger/nettsider som viser overføringen live, skriver Erlend Wiborg på bloggen han har.

–Hvis du har tenkt å bli med å streame live fra prisutdelingen, så er det fint om du skriver nettadressen din i kommentarfeltet. På denne vi får spredt adressene til flest mulig, er oppfordringen fra Erlend Wiborg.

Mest lest

Arrangementer