Ukategorisert

Spennende ekteskapsdebatt

Det optimale er å oppheve ekteskapslovgivningen. Forholdet mellom mennesker bør være regulert gjennom privatrettslige avtaler.

Professor og familieterapeut Jim Sheehan, mener det bør bli en debatt i Norge om at et ekteskap bør inkludere flere enn to personer.

Skilsmissetallene viser at ordningen med ekteskap er mislykket. I 2009 giftet 24.600 par seg i Norge, mens 10.200 skilte seg og 11.900 ble separert, ifølge NRK.no.

Selv om debatten om ekteskapet blomstrer opp, er dette en gammel sak for mange liberalister. FrP-politikeren Trond Birkedal foreslo for over ti år siden at Norge bør tillate bigami. Han har dessverre angret på forslaget i ettertid.

Liberaleren er fortsatt svært liberal, og vi mener personer bør avtale eget samliv. Samboerskap angår ingen andre enn de som deltar i samboerskapet. Eiendomsretten tilhører de som deltar i fellesskapet, uansett om det er to, fire eller seks personer som frivillig har inngått avtaler med hverandre.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
11 years ago

«Skilsmissetallene viser at ordningen med ekteskap av mislykket» Derfor bør ordningen oppheves. Det blir begått stadig flere tyverier. Dette viser at respekten for den private eiendomsrett er for nedadgående. Ordningen med privat eiendomsrett er derfor mislykket og bør oppheves. Men hva med de ekteskapene som holder? Hva med dem som ikke stjeler eller vil bli bestjålet? Tradisjonelle vestlige familieverdier settes ikke bare under press og debatt, de forhånes og spyttes på. Lørdagsrevyens misjonerende, propaganderende, erotisk ladde reportarsje var et grelt eksempel på det siste. Det ble ikke bedre da man pusset støvet av en gammel reportarsje der en brennevinbaron lever… Read more »

trackback
10 years ago

[…] oppslutning ved valget i Berlin. Aftenposten informerer blant annet om følgende standpunkt – som også Liberaleren har: “Piratene ønsker ikke bare å likestille homofile og heterofile ekteskapsmuligheter, men […]

Fra arkivet