Ukategorisert

Vil nekte førstegangstjenesten

Liberaleren får med jevne mellomrom e-poster fra unge menn som ønsker å nekte vernepliktstjenesten.

Den siste e-posten kom i dag tidlig. Det er en ung mann som er innkalt til tjeneste i januar. Mannen er motstander av verneplikt, og mener ethvert menneske skal ha rett til å takke ja eller nei til jobbtilbud.

Det hadde vært en fordel om alle som var innkalt til tjeneste, nektet. Dersom veldig mange gjør dette, vil systemet med verneplikt bryte sammen. Likevel oppfordrer ikke Liberaleren noen til å ta belastningen det er å nekte tjenesten. Det er enklere å snike seg unna med en hvit løgn eller søke siviltjeneste.

Liberaleren skiller ikke mellom militær førstegangstjeneste og siviltjeneste. Begge ordningene er tvangsarbeid for staten.

For ett år siden avsluttet Ole Kristoffer Tveiten førstegangstjenesten. FrP-politikeren var ikke nådig mot tjenesten, noe som fikk omtale på Liberaleren.

Kampen mot verneplikten, er en kamp for økt frihet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer