Ukategorisert

Vil nekte førstegangstjenesten

Liberaleren får med jevne mellomrom e-poster fra unge menn som ønsker å nekte vernepliktstjenesten.

Den siste e-posten kom i dag tidlig. Det er en ung mann som er innkalt til tjeneste i januar. Mannen er motstander av verneplikt, og mener ethvert menneske skal ha rett til å takke ja eller nei til jobbtilbud.

Det hadde vært en fordel om alle som var innkalt til tjeneste, nektet. Dersom veldig mange gjør dette, vil systemet med verneplikt bryte sammen. Likevel oppfordrer ikke Liberaleren noen til å ta belastningen det er å nekte tjenesten. Det er enklere å snike seg unna med en hvit løgn eller søke siviltjeneste.

Liberaleren skiller ikke mellom militær førstegangstjeneste og siviltjeneste. Begge ordningene er tvangsarbeid for staten.

For ett år siden avsluttet Ole Kristoffer Tveiten førstegangstjenesten. FrP-politikeren var ikke nådig mot tjenesten, noe som fikk omtale på Liberaleren.

Kampen mot verneplikten, er en kamp for økt frihet.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Haakon
Haakon
11 years ago

Ungdommen i dag…. Er det dere eller er det skolen som er så dårlig at dere ikke forstår forskjellen på et jobbtilbud og en plikt ? Du ser kanskje på det som en hobby å betale skatt som du selv må få velge om du skal drive med ? Eller å sone om du har blitt dømt så mener du kanskje at den jobben der er lite interessant ? Det er fint lite landet spør av oss i forhold til hva vi får tilbake. Gjør din PLIKT – krev din RETT. Det høres ut som AP, men det er partiuavhengig.… Read more »

Galskapisystem
Galskapisystem
11 years ago

«Er det dere eller er det skolen som er så dårlig at dere ikke forstår forskjellen på et jobbtilbud og en plikt ?»

Plikt… eller tvang!

Fint liten forskjell på de ordene vil jeg si. Jeg plikter å oppføre meg i samfunnet, men jeg tvinges til førstegangstjeneste av det samme samfunnet.

Ser du forskjellen?

Fra arkivet