Ukategorisert

Demonstrasjonene fortsetter

Maria Amelie kan få en litt enklere hverdag etter avgjørelsen i Borgarting lagmannsrett. Hun blir løslatt, men demonstrasjonene fortsetter.

I ettermiddag klokken 17:00 er det demonstrasjon foran Justisdepartementet. Arrangørene krever at regjeringen og Stortinget nå tar ansvar for Maria og andre papirløse som går en usikker skjebne i møte.

Flere sentrale politikere og andre vil holde appeller:
– Ole Christian M. Kvarme (biskop i Oslo)
– John Peder Egenæs (Amnesty)
– Helge Solum Larsen (nestleder, Venstre)
– Bjørnar Moxnes (nestleder, Rødt)
– Inger Lise Hansen (nestleder, Kristelig Folkeparti)
– Tor Henrik Andersen (Norsk Folkehjelp)
– Cathrine Grøndahl (forfatter og advokat)

Selv om Maria Amelie blir løslatt i ettermiddag, ifølge VG, er det ingen endringer i sakens kjerne. Hun må fortsatt forlate landet og det kan komme til å skje ganske raskt.

Les Liberalerens artikkel Påtatt sjokk fra Marie Amelie.

Odd Einar Dørum, tidligere justisminister og Venstre-politiker, uttalte på Norgesglasset mandag ettermiddag, at han tror saken løser seg for Maria Amelie. Venstre-politikeren tipper det endelige utfallet blir at hun får bli i Norge.

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
PAR
PAR
10 years ago

Sørgelig at også Liberaleren har falt for dette geniale mediestuntet i regi av venstresiden.
Det burde jo ikke være vanskelig å gjennomskue dette. Dette er en politisk toppstyrt og til fingerspissene gjennomorganisert kampanje.
Siktemålet er å legge tilrette for økt innvandring,
og særlig muslimsk innvandring, da islam er en velkjent støttespiller i forsøkene på å undergrave vestlig kultur.

Per Aage Pleym Christensen
Editor
10 years ago

PAR, jeg tror du må lese vår opprinnelige artikkel om denne saken (på nytt).

Vi er for å oppheve innvandringsstoppen, men også velferdsstaten.

Velferd er et individuelt ansvar.

Vi er for at folk med reelt beskyttelsesbehov skal få politisk asyl, men mener at flyktinger bør hjelpes der midlene utnyttes best.

Ved å oppheve innvandringsstoppen kan mange av dem som idag egentlig er arbeidssøkere flyttes ut av asylkøen.

Det finnes ingen spesielle grunner i Marie Amelie-saken, sammenlignet med andre saker. Familien har dessuten ikke vært ærlige om hvorfor de rømte. Krangel om feilslåtte investeringer er ikke beskyttelsesbehov slik jeg ser det.

Madviking
Madviking
10 years ago

Denne saken har tatt helt av og det er et massehysteri stelt i stand av den brungrumsete venstresiden. En dramatisk pågripelse??? Har media aldri sett en dramatisk pågripelse noen gang?? Flere personer har blir dengt i bakken og knuget ned i asfalten og påsatt håndjern, til og med bare på mistanke!! Dette med den såkalte Amalie har massevis av støttespillere på venstresiden og en støtte andre bare kan misunne henne! Årets Nordmann!?? En liten klype mennesker på den ytterliggående brungrumsete venstresiden har bestem at hun skal bære den tittelen! Det er ingen offentlig tittel! Dette begynner å bli for dumt!… Read more »

tine
10 years ago

Skal bli interessant å se om regjeringen vender kappa etter vinden som blåser friskt fra venstrevridde individer, som tydeligvis har for få saker å bry seg om. De har fått en felles sak i denne stakkars jenta som de skal redde fra russiske klør, som enten vil drepe henne eller forvise henne til ingenmannsland straks hun setter foten ned i et land hun er født og oppvokst, der hun er født og oppvokst. Dette blir for komisk..haha…hun er ikke akkurat ressurssvak når hun har greid å oppholde seg i Norge i 8 år uten identifikasjonspapirer, tatt utdannelse, skrevet bok og… Read more »

Jens
Jens
10 years ago

Om denne «Maria» skal få bli eller ikke har jeg ingen mening om. Det jeg imidlertid ikke liker er at media kan overkjøre vårt demokrati og tvinge regjeringen til å gå på tvers av de regler vi alle må følge. Den rødgrønne regjering har vist sin svakhet i denne saken, i sykehussaken og i saken om mastene i Hardanger. Ikke minst NRK fremstår som mikrofonstativ for en ad hoc gruppe med agenda å presse politikerne. Er det statskanalens oppgave? Er det journalistenes oppgave å bedrive kampanjejournalistikk slik også Aftenposten gjør? Er det heldig at lov og forskrift endres for å… Read more »

PAR
PAR
10 years ago

Oppheve velferdsstaten ja. Det høres interessant ut. Hvordan skaffer man seg politisk makt til å gjøre det?
Velferdsstaten er uopphevbar, det er bare å innse.

Gullstandard
10 years ago

> Krangel om feilslåtte investeringer er ikke beskyttelsesbehov slik jeg ser det.

Det kommer i høy grad an på hvem man krangler med. Vi har her i det raltivt fredelig hjørnet vårt lett for å glemme at kriminelle tyranniserer og dreper uskyldige daglig. Siste ex er Mexico.

Andreas
Andreas
10 years ago

For å sette det på spissen så er det vel lett å være enig i at hun beriker det norske samfunn mer enn en khat-tyggende somalier. (Ikke at jeg mener samtlige somaliere gjør dette, men det er vel også et inntrykk media gir i stor grad av den innvandringsgruppen.) Samtidig så er det vel naturlig å anta at siden hun er papirløs har hun ikke bidratt til staten Norge med skattepnger, samtidig som hun har nytt godt av andres skattepenger ved å ta seg utdannelse. (Ikke visste jeg at man kunne gjøre så mye uten papirer, men det er en… Read more »

Fra arkivet