Ukategorisert

AP-sekretæren har et godt poeng

I konstitueringen av kommunestyret er posisjoner svært viktig og det er ingen automatikk at det blir borgerlig kontroll i mange kommuner etter høstens valg, selv om Høyre skulle gjøre et brakvalg.

Det er Kommunal Rapport som har en sak der Raymond Johansen reagerer på oppslagene om borgerlig kontroll i 62 nye kommuner etter høstens valg.

Det er vanlig å inngå avtaler om valgteknisk samarbeid. Arbeiderpartiet kommer ofte godt ut av avtaler som blir gjort etter kommunevalg.

Den merkeligste avtalen etter valget i 2007, ble inngått i Nordkapp. Arbeiderpartiet inngikk avtale med Høyre og FrP for å hindre at SV skulle få ordføreren. Avtalen, som ble publisert på nettstedet til Radio Nordkapp, er ikke verdt papiret den ble skrevet på, men enkeltpersoner fikk makt og det er ofte det viktigste i kommunepolitikk.

Comments are closed.

Fra Liberalerens arkiv

 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
  Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Inflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tidInflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tid
  De siste månedene har sett voldsomme protester i Irak, Iran, Hong Kong, Bolivia, Chile og Venezuela. Demonstrantene har ulik overbevisning, men forenes i kravet om politiske reformer.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.