Ukategorisert

SV vil ikke ha åpne grenser. Dessverre

Da Kristin Halvorsen holdt partilederens tale under SVs landsmøte idag, var hun frustrert over at partiet ikke får uttelling for sitt engasjement i asyl- og flyktningepolitikken. Forklaringen hennes er at hun møter «folk som tror at vår asylpolitikk er nærmest grenseløs.» ifølge Aftenposten. Men forklaringen er en annen.

SVs problem er at partiet forholder seg til fagbevegelsens frykt for konkurranse om arbeidskraft og press mot lønningene – og dermed hindrer nødvendig arbeidsinnvandring. I tillegg har partiet, som hun påpeker, blitt oppfattet som for snille i asylpolitikken. Når man kombinerer dette med en velferdsstat som knapt skal ha grenser, og ingen krav til hva nye borgere selv skal bidra med, får man et problem.

Liberaleren har tidligere påpekt at Norge ikke har riktig profil på innvandrings- og integreringspolitikken. Norge trenger mer arbeidsinnvandring, men har arbeidsinnvandringsstopp. Norge tar istedet imot dem som er vanskeligst å integrere; asylsøkere og flyktinger. Og begge deler er en politikk SV er med på.

Der liberalister vil at folk skal stå på egne ben, og ta ansvar for eget liv, har SV vært med på både å opprettholde og kreve utvidelse av en altfor genereøs velferdsstat.

I integeringspolitikken har SV altfor ofte dratt rasismekortet når andre har stilt krav til egeninnsats fra dem som skal bli integrert.

Kombinasjonen av denne politikken er eksplosiv, og det er på flere områder enn integreringspolitikken. Det gjelder behovet for arbeidskraft i f.eks helsesektoren – og dermed gjøre helsevesenet bedre istand til å løse sine oppgaver, det gjelder mer fleksible arbeidstidsordninger, det gjelder det høye norske lønnsnivået, det gjelder innvandreres mulighet til å komme i arbeid og bidra til velstandsøkning i eget land gjennom å sende penger hjem. Og her kunne man fortsatt. SV har altfor lenge stått for det motsatte av hva Norge trenger når det gjelder innvandring og integrering.

Liberaleren er for åpne grenser. Vi mener det er en menneskerett å søke arbeid der det er arbeid å finne, og det er en individuell rettighet å forhandle om prisen på egen arbeidskraft – og avtaler inngått i full frivillighet er en sak mellom partene alene.

SV burde følge Høyre og Venstre i å åpne for mer arbeidsinnvandring. SV burde bidra til å begrense velferdsstatens omfang, og øke det personlige ansvaret for eget liv. For å gjøre det første må SV frigjøre seg fra fagbevegelsen og Ap. Det er vanskelig nok. For å gjøre det andre må SV fjerne seg fra sin egen politikk og ideologi. Det er mye verre. Så å si umulig.

10 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
11 years ago

En etter en, kaster de inn håndklet og gir etter.

Ola Nordmann
Ola Nordmann
11 years ago

Du er en landsforræder og fullstendig i utakt med det norske folk.

Pleym
Pleym
11 years ago

Jeg skal være i takt med mine egne prinsipper. Hva er «det norske folk» – og hvordan kan du vite hva summen av hver eneste som bor her sine meninger er?

Anonym
Anonym
11 years ago

Når jeg ser sånne holdninger som den du har, «Ola Nordmann», tenker jeg at jeg like godt kunne tenke meg å flytte fra hele fryser-fjellet og overlate det til russerne.

Ola Nordmann
Ola Nordmann
11 years ago

Greit, du er i utakt med majoriteten av det norske folk. Dersom du har et snev av politisk intelligens så skjønner du dette; Venstre under sperregrensa, SV strammer inn innvandringsretorikken, blå-blått flertall på meningsmålinger, fremvekst av organisasjoner på ytterste høyre; SIAN, NDL etc. Fremvekst av nasjonalistiske partier i Europa; Sverigedemokratene, Sannfinnerne og Front National etc. Ledende europeiske strammer kraftig inn på retorikken; Cameron, Merkel, Sarkozy. Alt dette skyldes en mislykket masseinnvandring og integrering. Jeg bor selv på Oslo øst og ser hvordan ghetto-tendensene sprer seg. Jeg kommer til å flytte hjem til Nord Norge slik at barna mine kan få… Read more »

Anonym
Anonym
11 years ago

Jeg er så utrolig lei innvandringsdebatten, «Ola Nordmann»… Kan du ikke ha fiskesuppa for deg sjæl? For min del synes jeg tilstrøm av andre kulturer gjør Norge mer spennende, dessuten mener jeg hysteriske fryktscenarier om at den påstått verdifulle «norske kulturen» forsvinner er urealistiske. I tillegg er det uunngåelig med en kulturell global sammensmeltning, noe jeg anser som ennå mer positivt og spennende. Dessuten, trives du ikke lenger i Norge, kan du jo bare flytte et annet sted. Jeg for min del synes innvandringsmotstanderne er lite kreative, negative og ekle.

Ola Nordmann
Ola Nordmann
11 years ago

Nå handlet denne artikkelen om nettopp dette og det er en debatt som opptar mange mennesker i dette landet.

Dersom du ønsker å gjøre som artikkelforfatteren; lukke øynene og fjerne deg helt ifra virkeligheten og meningene til vanlige folk så vær så god!

PS. Jeg trives ikke på Oslo øst lenger og skal flytte.

Skjoldet
Skjoldet
11 years ago

Selve innvandringen er ikke problemet i seg selv. Problemet er velferdsstaen. Uten en velferdsstat hadde stortsett bare de produktive og flinke ønsket å komme til landet fordi det er ingen muligheter til å gå på trygd eller utnytte andre støtteordnigner.

Anonym
Anonym
11 years ago

For min del kan dere gjerne sette oljen i halsen og dø av kvelning, jeg er så utrolig lei av hele gjengen med norske nasjonalister og fremmedfiendtlige Milorg-nostalgikere. Kan ikke tenke meg noe mer patetisk og kjedelig, egentlig. Hva med å forsøke å bli litt mer internasjonalt orientert, i stedet for å kaste bort livet på å krabbe baklengs inn i fremtiden?

norskgoy
11 years ago

så så liberalere, nå må dere ikke sprekke som lemen når en vaskeekte rasist er på tur inn i spaltene…

Fra arkivet