Ukategorisert

Høyre-gjennomslag: Nidobling av lagringstiden

Flere medier melder at Høyre og Ap er blitt enige om prisen for Høyres stemmer for innføring av datalagringsdirektivet. Høyre har fått gjennomslag for at lagringstiden – som i Norge nå er tre uker – skal nesten nidobles; til seks måneder. Presset på de 11 dissidentene i Høyres stortingsgruppe øker.

NRK, Nettavisen, VG, Dagbladet, Nationen og flere andre melder at Høyre og Arbeiderpartiet gjennom forhandlinger er blitt enige om prisen for Høyres stemmer for å støtte DLD; en nesten nidobling av lagringstiden for trafikkdata; fra tre uker nå til seks måneder med DLD. De fleste i medstrømsmedia fokuserer derimot på at datalagringstiden skal halveres – fra direktivets krav om 12 mnd til seks måneder.

Dermed øker presset på de 11 i Høyres stortingsgruppe som stemte mot direktivet under gruppemøtet tidligere i mars. Høyres prinsipprogram og arbeidsprogram har klare formuleringer som tilsier at Høyre burde gått mot å innføre direktivet, og heller forhandlet med Venstre, SV, KrF, SP og FrP om en nasjonal lovgivning uten DLD.

Tidligere Høyre-statsråd og nå Civita-leder Kristin Clemet er blant dem som har skrevet om muligheten de 11 har til å ikke innordne seg gruppeflertallets syn.

Det er bemerkelsesverdig at flertallet i Høyres stortingsgruppe overser formuleringene i partiets program, og dét faktum at ca 40% trosset partilederens klare anbefaling på landsmøtet ifjor om ikke binde opp stortingsgruppen til et nei til DLD. Og at 9 av 10 fylkeslag har sagt nei i Høyres egen høring.

Basert på ovenstående burde de 11 ha gode kort på hånden om de trosser gruppens flertall under avstemningen i Stortinget.

Liberaleren minner om at det er en rekke demonstrasjoner rundt omkring i Norge onsdag 30.mars. Sider for disse demonstrasjonene er opprettet bl.a på Facebook.

Følg også med på StoppDLDs side.

Stavanger Aftenblad har kalt Høyre og Aps holdning for systematisk masseovervåking av hele den norske befolkningen. Passende karakteristikk.

14 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
norskgoy
11 years ago

Da får vi se om det er noe ryggmarg i de 11? som stemte mot dld internt i høyre. Dog, jeg tviler.

Pleym
Pleym
11 years ago

Jeg regner ikke med alle 11, men noen av dem vil skuffe meg ut over hva jeg klarer å uttrykke, hvis de ikke står for sine tidligere holdninger i denne saken.

norskgoy
11 years ago

Isaksen om 2 år der han anser Høyre som beskytter av personvernet vil bli en sedvanlig artig opplevelse.

Rått E. Party
Rått E. Party
11 years ago

Dersom saken er viktig for alle som er mot DLD.

Stem noe annet enn de som går inn for DLD. Eller avstå fra å stemme.

Jeg har de senere årene latt være å stemme fordi tilliten til politikere = 0. Gleder meg bare til Jens kommer på besøk og sider: «du har ikke stemt de senere årene, kunne du tenke deg å stemme AP»

Det blir en bekreftelse på at demokratiet ikke eksisterer og at hemmelige valg i Norge er en illusjon.

Vi lever dessverre i en totaitær politistat med negativ bevisførsel.

Pleym
Pleym
11 years ago

Både for H- og Ap-velgere eksisterer det alternativer dersom man er mot DLD.

Dessuten: De partier H og Ap skal i regjering med må få beskjed om at efter neste stortingsvalg vil dld bli avskaffet – medmindre H og Ap igjen får flertall sammen.

NINNI
NINNI
11 years ago

Ikke til og tro .Tenk om det var mulig og overvåke
dem som trengte og bli det.EKS:Kreker .

NINNI

Diddi
Diddi
11 years ago

Innføring av DLD beviser dermed at de folkevalgte
overstyres/ dikteres av EU, til tross for at Norge
ikke er medlem.

Og for den saks skyld; de kommer ikke til å ta
en éneste terrorist eller andre organiserte banditter
med dette verktøyet sitt.

Pleym
Pleym
11 years ago

Nei, det spørs om de hadde tatt bombemannen i Stockholm før jul, selv om DLD var innført. Og i Sverige har de jo FRA – som går langt lenger enn DLD.

norskgoy
11 years ago

Det tok ikke to år engang. 8 timer var nok før Isaksen tok «bedre personvern» enn ap foreslo (dagsnytt 18). Lurer på om god gammeldags handelskultur har forsvunnet fra Høyre. Som en selger vil gå ut med lavt tilbud.

Jaja. Da krysses Høyre ut av mulig parti å stemme på ved neste valg. Ikke mange igjen nå gitt.

Voodoo-king
Voodoo-king
11 years ago

hehe, norge er verdensmester i å produsere uspiselige partier.

Sesselja
11 years ago

Fortjener de 11 egentlig å bli kalt dissidenter? Harberg har allerede snudd: http://www.agderposten.no/article/20110328/LOKAL8/703299997/1021/ABONNEMENT og Røe Isaksen antyder vel langt på vei hva han kommer til å gjøre når han sier at vi må regne med at dld blir vedtatt. De andre dilter vel etter de også.

Pleym
Pleym
11 years ago

Så sett inn presset da vel! Send dem utskriftene av partiprogrammet – lenker til deres egne innlegg og utsagn om dld. Spør hva som har forandret seg..

norskgoy
11 years ago

Da har jeg sendt en forspørsel til «mine» representanter om de kan personlig, som forbilder før direktivet blir lov, offentliggjøre det samme som DLD foreskriver ovenfor sine velgere.

Hindre fremtidig korrupsjon er vel en god grunn tenker jeg.

Anonym
Anonym
11 years ago

Som Anders Brenna også har bemerket, er allerede lagringstiden for mange flere år, siden ISP i større og større grad sjeldnere og sjeldnere bytter IP-adresse på kunden. Hos PowerTech har man f.eks. tilnærmet fast IP (man må ha modemet skrudd av over en måned for å få ny IP) mens man hos NextGenTel får ny IP annenhver måned. Så lagringstiden er i praksis tolv uker i gjennomsnitt, og for noen, uendelig. Det er ingen som har satt noen krav til å la kunden få ny IP. Det er ingen krav til personvern overhodet. Vi blir allerede systematisk overvåket, det er… Read more »

Fra arkivet