Ukategorisert

Arbeiderpartiet anmelder DLD-aktivister

Raymond Johansen, partisekretær i Arbeiderpartiet, har sendt ut en pressemelding; partiet anmelder DLD-aktivister.

Flere nettsteder med tilknytning til Arbeiderpartiet har de siste dagene blitt rammet av DDoS-angrep. Årsaken er åpenbar; datalagringsdirektivet.

Nå er Raymond Johansen lei og partiet har anmeldt det som blir omtalt som hackerangrep.

–Dette er rett og slett digitalt hærverk, skriver Raymond Johansen i pressemeldingen.

I det liberalistiske miljøet er det delte meninger om aksjonsformen, men de fleste er enige om at DDoS er en aksjonsform, ikke hackerangrep.

Les artikkelen og kommentarene i artikkelen Greit å hetse politikere for ja til DLD?

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
11 years ago

Dette virker som politisk forfølgelse. DDoS likner blokade, som LO og AP selv bruker, det ødelegger ikke, men hindrer midlertidig tilgang! Selv er jeg redd for å bli anklaget, da jeg 1. prøvde å aksessere sidene til H og AP for å se om de var nede, 2. fordi jeg var inne på IRC og kikket på hva disse Anonymous snakket om, og klikket på en lenke der som i 5 sekunder satt igang (mot min vilje) DDoS-angrep fra min nettleser uten at jeg selv ønsket det (jeg ble villedet – trodde ikke det gikk an å få folk til… Read more »

Øyvind Sæther
11 years ago

Anonym: Jeg regner faktisk med at forfølgelse av politiske aktivister både på og utenfor Internett blir DLDs primære bruksområde. Det ligger i kortene.

Anonym
Anonym
11 years ago

Øyvind Sæther: Du har et poeng, men trenger du virkelig å fylle nettsidene dine med såpass mange konspirasjonsteorier? Det jeg ser for meg er flere restriksjoner på ytringsfriheten begrunnet med å redusere «umoral» eller «kriminalitet» og at myndighetene slår ned på dette. I Frankrike er det f.eks. forbudt å si noe postivt om narkotika – det kan straffes med bøter på inntil 75 tusen euro og 3 år in fengsel. Iom. at Stoltenberg-utvalget har bedt om en «storstilt mobilisering av bloggere mot narkotika» så vil vel første steg være å forby de bloggene som allerede er der, som stort sett… Read more »

Anonym
Anonym
11 years ago

Evt. kan man bruke andre metoder for å destruere livene til de som sier noe ukorrekt, som å knuse familiene deres gjennom barnevernet. En narkoliberaler som røyker en joint i blant fortjener vel ikke å ha barn? Eller? Eller ta fra dem førerkortet. Mange måter…

Norge er svært UFRITT.

norskgoy
11 years ago

Hva trodde man ville skje? Statsmakten reagerer slik den alltid gjør. Å spille forarget over å bli anmeldt gjør at man planter begge ben godt ned i sjøen av patetisme.

Pleym
Pleym
11 years ago

norskgøy – jeg er enig med deg i sak, men for ordens skyld vil jeg kommentere at Det Norske Arbeiderparti ikke er synonymt med «statsmakten». Hadde DDOS-angrepet kommet mot regjeringens sider ville det vært riktig dét du skriver om statsmaktens reaksjon.

IvarE
IvarE
11 years ago

Pleym – jeg er enig med deg i sak, men for ordens skyld vil jeg kommentere at DnA alltid har sett på seg selv som synonymt med «statsmakten». For DnA er det ingen forskjell på partiets reaksjon og statsmaktens reaksjon.
😉

norskgoy
11 years ago

Fært dere libralister skal kverrulere da…:)

Fra arkivet