Notiser

China inn i USAs “bakgård”

Tiden for skjulte CIA-operasjoner i Latin-Amerika er kanskje forbi, men USA oppfattet i mange år Latin-Amerika som sin egen bakgård. Monroe-doktrinen må forstås dithen. Det samme gjelder USAs deltagelse i den spansk-amerikanske krig. At kommunistdiktaturet China utvider sin innflydelsesfære er velkjent. Afrika har vært mest i fokus, men China inngikk i 2008 et partnerskap med Peru, og nå skal de to landene samarbeide militært.

0 0 vurdering
Vurdering

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
9 years ago

Er “China” riksmålsformen?

Ole Hansen
Ole Hansen
9 years ago

Dette må være gode nyheter for venstreekstremister som mener det først og fremst er viktig å avæpne USA og deres allierte Israel . Diktatorene som slakter den politiske opposisjon i Iran , Syria og Libya er CIA AGENTER . Fidel Castro ,Hugo Chavez og Daniel Ortega gleder seg sammen med den rød-brune Norske fan -klubb .

norskgoy
9 years ago

Tja, at de latinske land ser til andre er ikke så rart. Med tanke på hvor sterk “hjelp” man fikk av amerikanerne. Man har jo Noriega i friskt minne, som nå koser seg i Paris.

trackback
9 years ago

[…] har landet blitt en viktig maktfaktor i verdensøkonomien. Landet har også interesser i Peru. Nylig inngikk China en avtale med Peru om å selge militærutstyr. Igår, under Civita-møtet ble det fokusert på at mens Verdensbanken og […]

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
    For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
  • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
    Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
  • Engler og demonerEngler og demoner
    To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.