Notiser

China inn i USAs «bakgård»

Tiden for skjulte CIA-operasjoner i Latin-Amerika er kanskje forbi, men USA oppfattet i mange år Latin-Amerika som sin egen bakgård. Monroe-doktrinen må forstås dithen. Det samme gjelder USAs deltagelse i den spansk-amerikanske krig. At kommunistdiktaturet China utvider sin innflydelsesfære er velkjent. Afrika har vært mest i fokus, men China inngikk i 2008 et partnerskap med Peru, og nå skal de to landene samarbeide militært.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
11 years ago

Er «China» riksmålsformen?

Ole Hansen
Ole Hansen
11 years ago

Dette må være gode nyheter for venstreekstremister som mener det først og fremst er viktig å avæpne USA og deres allierte Israel . Diktatorene som slakter den politiske opposisjon i Iran , Syria og Libya er CIA AGENTER . Fidel Castro ,Hugo Chavez og Daniel Ortega gleder seg sammen med den rød-brune Norske fan -klubb .

norskgoy
11 years ago

Tja, at de latinske land ser til andre er ikke så rart. Med tanke på hvor sterk «hjelp» man fikk av amerikanerne. Man har jo Noriega i friskt minne, som nå koser seg i Paris.

trackback
11 years ago

[…] har landet blitt en viktig maktfaktor i verdensøkonomien. Landet har også interesser i Peru. Nylig inngikk China en avtale med Peru om å selge militærutstyr. Igår, under Civita-møtet ble det fokusert på at mens Verdensbanken og […]

Fra arkivet