Ukategorisert

Skattefinansierte penger på TV-program

Politikerne bør sette grenser for politikk. Penger til TV-produksjon er ikke en naturlig kommunal oppgave.

Det er Måsøy kommune i Finnmark som betaler omtrent 300 000 kroner for produksjonen av ett program i TV2-serien «Jenter på hjul». I serien viser programlederne Hedda Kise og Charlotte Mohn frem deler av Norge.

Selv om Måsøy kommune er en liten kommune med omkring 1 250 innbyggere, er 300 000 kroner en liten del av kommunebudsjettet. Likevel blir noen hundre tusen kroner her og der fort betydelige beløp.

Det er betenkelig at borgere som er mot tiltaket må betale deler av regningen, ettersom tiltaket blir skattefinansiert. Det er vanskelig å forsvare tvangsfinansiering av politiske tiltak og et fint TV-program fra finnmarkskysten er ikke et sterkt argument for en økonomisk bevilgning i Måsøy kommune.

Vanlig
Det er dessverre vanlig at fylkeskommuner og kommuner betaler for TV-produksjoner. Østfold fylkeskommune støttet serien «Hvaler» som ble sendt på TV2. En rekke kommuner har bidratt økonomisk i NRKs satsing på Melodi Grand Prix.

Mest lest

Arrangementer