Ukategorisert

Torill Rolstad Larsen bør få bestemme

Det er avklart; Torill Rolstad Larsen slipper å være kandidat for Demokratene ved høstens valg.

Aftenposten skriver om runddansen Arendal-ordføreren har vært igjennom det siste året. Etter mye om og men ble hun medlem av Senterpartiet og kandidat for Demokratene. Medlemskapet i Senterpartiet tegnet hun for å slippe å være kandidat for partiet som Vidar Kleppe leder.

Heldigvis har regjeringen foreslått å endre valgloven slik at personer som blir satt opp på en valgliste mot sin vilje, skal slippe å stå på valglisten.

I dagens lovverk har alle borgerne plikt til å stille til valg. Det er strenge regler for å få fritak, selv om de utspekulerte bruker smutthullene som er i loven. Regjeringens forslag til endringer medfører store fordeler, nemlig frihet for borgerne til å bestemme om de vil være valgbare eller ikke.

Tags:

Mest lest

Arrangementer