Ukategorisert

Store forskjeller i byråkratikostnader

Kommuner som bruker mye skattefinansierte penger på byråkrati bør lære av kommuner som er flinkere til å organisere driften.

Det er debatt om byråkratiet i kommunesektoren. Det kommunale byråkratiet har økt med over seks milliarder kroner siden den rødgrønne regjeringen tok over i 2005. Seks milliarder kroner tilsvarer omtrent det kommunene tar inn i eiendomsskatt.

Byråkratibarometer 2010, utarbeidet av NyAnalyse, viser store forskjeller mellom kommunene. Det betyr at noen kommunepolitikere er langt flinkere enn andre.

Politikere som ønsker å redusere kostnadene til byråkrati, må sette grenser for politikk. Mer av den såkalte velferden må bli skapt utenfor kommunebudsjettet.

Comments are closed.

Mest lest

Fra arkivet

  • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
    Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
  • Har du betalt “forsikring” hos staten?Har du betalt “forsikring” hos staten?
    Hva tror du forsikringsvilkårene består av, loven som kan endres eller "samfunnskontrakten" som ingen har sett?
  • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
    Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
  • KommunazismenKommunazismen
    Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
  • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
    Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
  • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
    Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.
  • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
    Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?