Ukategorisert

Husleie på eget hus

Kommunal Rapport har utarbeidet en oversikt over hva kommunene krever fra boligeierne i eiendomsskatt.

Oversikten viser at det kom inn 7,1 milliarder kroner i eiendomsskatt i fjor, en økning på ni prosent i forhold til 2009. Istedenfor for å effektivere driften i egen kommuner velger mange kommunepolitikere eiendomsskatt.

307 kommuner har oppgitt til Statisk sentralbyrå at de hadde inntekter fra eiendomsskatten i fjor. Nærmest alle har eiendomsskatt på verk og bruk, og 171 tar i tillegg inntekter fra boliger og fritidseiendommer, ifølge Kommunal Rapport.

Eiendomsskatt er med på å øke politikernes makt. Resultatet er redusert frihet for mange, mange borgere.

0 0 vurderinger
Vurdering
6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad J.
10 years ago

Eiendomsskatt er en avgift, du betaler for at kommunen er så hyggelig å still offentlige tjenester til rådighet i den kommunen der du har hus og hytte. Du betaler for brannvesen, legevakt, parker, fortau, gatebelysning og andre kjekke ting. Det er altså et slags abonnement på disse tjenestene, rettnok ikke valgfritt, men du kan jo alltids flytte til et sted der slike tjenester ikke er tilgjengelig. God tur.

Konrad J.
10 years ago

Dersom du har hytte på Tjøme, men er bosatt i Bærum er det bare rett og rimelig at du bidrar til kommunekassen. De stiller jo tross alt kommunale tjenester til rådighet til tross for at du ikke betaler ett rødt øre i inntektsskatt til kommunen. Comprende?

Du bare ta Economics 101

Konrad J.
10 years ago

Dobbel eiendomsskatt? Nei nå er du på jordet. Den som har hytte på Tjøme (og samtidig bosatt i Bærum) nyter godt av kommunale tjenester BEGGE steder. Han eller hun nyter godt av brannvesen og legevakt både på Tjøme og i Bærum. Derfor er det bare rett og rimelig at vedkommende betaler for begge deler. Dersom du kjøper melk på Rema, betyr det ikke at det gir deg rett til gratis melk hos Rimi.

Mest lest

Fra arkivet