Ukategorisert

Holmås vil fjerne dokumentavgiften

Heikki Holmås, stortingsrepresentant for SV, vil fjerne dokumentavgiften, ifølge NRK.

Dokumentavgiften har vært tema i flere valgkamper og flere parti har lovet å fjerne den, redusere den eller vurdere den. Ingen ting har så langt skjedd. Årsak? Denne skatten gir staten milliarder av kroner. Dersom politikerne skal kutte skatter som gir milliarder av kroner i statskassen, må de samme politikerne kutte skattefinansierte utgifter. Det er dessverre enklere sagt enn gjort på Stortinget.

Heikkis budskap på NRK.no, er å erstatte dokumentavgiften gjennom å øke andre avgifter. Holmås ønsker skattefinansierte penger slik at han kan kjøpe seg velgere.

I 2008 spurte FrPs Gjermund Hagesæter daværende finansminister Kristin Halvorsen, som fortsatt er leder i SV, om hun ville gjøre noe med dokumentavgiften. Svaret var negativt fordi Halvorsen & co trengte pengene denne skatten gir. Ingen ting tyder på at hun har endret standpunkt, selv om hun har en annen rolle i regjeringen. Det betyr at dokumentavgiften forblir en pest og en plage i overskuelig fremtid.

Mest lest

Arrangementer