Ukategorisert

Skulle straffe Arbeiderpartiet

Ifølge dommeren i Oslo tingrett ville Anders Behring Breivik ramme Arbeiderpartiet med fredagens handlinger. Han oppnår det stikk motsatte.

Det er en del som allerede tenker på høstens valg og valgkampen som starter i midten av neste måned. Valganalytiker Svein T Marthinsen leker seg med tall på Twitter.com.

–Jeg har så smått begynt å tenke på hvilke opinionseffekter tragedien vil få. Massiv Ap-sympati er innlysende. Men hvor mye? 5 pp? 10 pp, skriver Marthinsen på Twitter.com.

At Arbeiderpartiet får sympati er helt naturlig. I tillegg har Jens Stoltenberg opptrådt perfekt siden fredag. Han blir hyllet som en statsmann av de fleste.

Terroristen skulle ramme Arbeiderpartiet, men har istedenfor sørget for et godt valgresultat for Jens Stoltenberg & co.

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
10 years ago

Det er nesten så jeg kunne tenke meg å gi en støttestemme til Arbeiderpartiet, selv om det egentlig er ett av de partiene jeg støtter minst. De har jo også blitt langt bedre i forhold til narkotikapolitikk det siste året.

Desverre tror jeg dog deres støtte til DLD og muligheten for mer overvåkning og inntrengen i folks privatliv som følge av terrorangrepet utelukker en slik støttestemme. Blir nok Venstre i år også.

Anonym
Anonym
10 years ago

Det er noe som skremmer meg litt med alt dette, og det er muligheten for en heksejakt i det godes navn. En usynlig heksejakt som skader og rammer mennesker. Som ingen stiller spørsmål ved, og som skjer i etterkant av dette. Det prates mye om «det nye Norge» og at «Norge vil forandres». F.eks. kan det hende myndighetene vil begynne å kartlegge alle som uttrykker seg på nett i detalj, og foreta intervjuer med dem o.l. Bare et slikt avhør vil i seg selv kunne føre til skilsmisser og ødelagte familier, ved at mennesker f.eks. kan bli pågrepet foran kone… Read more »

Anonym
Anonym
10 years ago

… og det igjen kan føre til radikalisering.

Jeg stoler rett og slett ikke på løftene som nå kommer om at dette skal møtes med åpenhet, demokrati, på en menneskelig måte etc. Det er flotte ord, men jeg vil være ytterst skeptisk. Heksejakt, en norsk versjon av Patriot Act etc. Jeg ser det komme. Jeg håper det ikke, men jeg frykter det.

Voodoo-king
Voodoo-king
10 years ago

Retorikk er fint, handling derimot, er av større betydning. Så langt har vi hørt mange fine ord om åpenhet og demokrati.. Fengslingsmøtet derimot foregikk bak lukkede dører.. I tillegg har vi dette: Ved å ta opp kredittkortgjeld kan terrorister skaffe betydelig beløp på kort tid. Regjeringen vil vurdere å opprette et gjeldsregister. Terrorsiktede Anders Behring Breivik skal ifølge dagboken sin ha finansiert terrordåden med kredittkortgjeld. Han skal ha operert med 25 kort fordelt på 12 kredittkortutstedere, skriver Finansavisen. Det finnes ikke noe sentralt gjeldsregister i Norge. Dermed er det relativt enkelt å skaffe seg en betydelig kredittkortgjeld på kort tid.… Read more »

Pleym
Pleym
10 years ago

Når Janne Kristiansen (PST-sjef) sier at man ikke kunne fanget opp Breivik selv i Stasi-Tyskland så viser jo det at DLD-retorikken til politiet har fått et kraftig skudd for baugen.

Hver handling, hvert kjøp – frem til terrorhandlingene – var uskyldig nok.

Skal bønder som kjøper kunstgjødsel og personer som får kredittkort overvåkes får vi et kontrollregime i sterk kontrast til åpenheten alle ønsker å bevare.

Anonym
Anonym
10 years ago

Som sagt, jeg tror ikke på retorikken til Jens for fem øre. Nå blir det heksejakt og masse overvåkning og kontroll, til liten eller ingen nytte. Det tragiske er at dette vil ramme vanlige folk og kanskje også radikalisere enkelte. Håper folk står klar for å kritisere og motstå den autoritære fanatismen som garantert kommer fra Storberget & co.

Øyvind Treider Olsen
Øyvind Treider Olsen
10 years ago

Ser at regjeringen i dn følelsesmessige situasjonen vi er i,leffler med tanken på å opprette et gjeldsregister.Enda en spiker i kista over den private sfære. Alle snakker om frihet,åpenhet og personlig intigritet,men hva med 1.april neste år ?

Fra arkivet