Ukategorisert

Vi MÅ si nei……

En historie fra virkeligheten.

Undertegnede var kommunestyrerepresentant for Fremskrittspartiet i perioden 1991 til 1995. Riktig nok utmeldt i mai 1994. I begynnelsen av denne valgperioden behandlet Nordkapp kommunestyre en spesiell sak. En lignende sak har ikke vært til behandling verken før eller siden.

Det var en islamsk organisasjon, en stor organisasjon i Norge på denne tiden, som søkte om tomt til å bygge moske i Skarsvåg-krysset, altså ikke veldig langt fra Nordkapp-platået. I søknaden ble prosjektet beskrevet, fra det byggetekniske til økonomien. I bygningen skulle det være en vaktmesterbolig, slik at moskeen ble vedlikehold. Kostnadene ble tatt privat, altså ikke over skattefinansierte budsjett. Ordføreren, nyvalgt ordfører som representerte Arbeiderpartiet og en meget populær politiker i lokalsamfunnet ettersom han ble gjenvalgt i 1995 med magiske tall, frontet søknaden i mediene. Ordføreren var veldig positiv til søknaden fra den islamske organisasjonen. Da kommunestyre møtte og behandlet søknaden, var jeg den første som tok ordet i debatten. Jeg holdt et liberalt innlegg med fokus på religionsfrihet, økonomi ettersom kommunebudsjettet ikke ble belastet og at en moske i Skarsvåg-krysset kunne bli en fantastisk turistattraksjon som ga Nordkapp-destinasjonen en ny dimensjon.

Etter meg var det KrFs representant i kommunestyret sin tur på talerstolen. Jeg må innrømme at jeg ikke husker ordrett hva KrF-politikeren lefset av seg, men noe slik: “Vi må si nei. Dersom vi innvilger søknaden vil mange muslimer komme til Nordkapp. Når vi da sier nei neste gang de vil ha noe, vil de bruke våpen og makt. Overta landet med vold”.

Jeg tok naturlig nok replikk og spurte KrF-politikeren om han virkelig mente dette. Samtidig ba jeg de andre partiene i kommunestyret ta avstand fra KrF-innlegget.

Det var kun SVs gruppeleder som gikk på talerstolen, og tok avstand fra innlegget. SVs argument mot moske i Skarsvåg-krysset, var at partiet ikke ønsket at veien til Nordkapp skulle bli en butikk. De andre partiene holdt munn og søknaden ble nedstemt mot én stemme.

Det var Arbeiderpartiet, Høyre og bygdelista Nordkapp Uavhengig Liste som holdt munn, men stemte imot søknaden.

Denne saken ble behandlet tidlig på 90-tallet. Fortsatt er det borgere med samme holdning som KrF-politikeren, til tross for at vi i Norge har bevist at det er godt å leve i et flerkulturelt samfunn. Denne saken har nok formet mitt syn og forhold til KrF. Mange av Liberalerens lesere vet at jeg ønsker at KrF skal forsvinne ut av norsk politikk.

De fleste av oss som forsvarer liberale verdier, bør være forsiktige med ordbruken i debatter og forsiktige med hvem som er våre støttespillere. Mange fremtredende politikere har mye å lære av å være mindre negative mot personer som vi av ulike grunner har satt i grupper. Det ideelle ville vært at gruppetenkingen var totalt fraværende. Hvert menneske er unikt og unike passer ikke i grupper.

0 0 vurderinger
Vurdering
9 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Herman
Herman
9 years ago

Godt å leve i et flerkulturelt samfunn?

Hundrevis av norske jenter har blitt overfalt og voldtatt av negre og arabere de siste årene.

Kriminaliteten har eksplodert.

Terror har blitt en del av hverdagen.

Jeg som bor i Oslo vil si at det multikulturelle samfunnet har sviktet totalt.

Det er forøvrig en konklusjon som både Cameron, Merkel og Sarkozy også har kommet til.

Du som er så liberal, hvorfor hater du Krf samtidig som du omfavner islam med åpne armer?

Det finnes jo ingen religion som er mer undertrykkende og konservativ enn islam.

Herman
Herman
9 years ago

Hvorfor er du så glad i islam da?

Denne religion diskriminerer jo systematisk homofile, kvinner, vantro osv.

Politiken til Krf er jo ekstremt liberal i forhold til islamsk lære.

Kristian Larsen
Kristian Larsen
9 years ago

Gruppetenkning, ja. Det du avslutter artikkelen med, har jeg tenkt en del på de siste dagene. Når grusomme handlinger utføres av personer som tilsynelatende ikke er gale, utføres de ofte av personer som identifiserer seg som en del av en gruppe. De ser en annen gruppe som de opplever som et problem for sin gruppe. De handler på vegne av sin gruppe, og slipper dermed å personlig stå til ansvar for handlingene i sine egne øyne. De handlet jo til gruppens beste, og ikke for seg selv som enkeltindivid. Menneskene de angriper ser de heller ikke på som mennesker, men… Read more »

Herman
Herman
9 years ago

Jeg regner med at moskeen på Nordkapp skulle finansieres med penger fra Saudi Arabia.

Er du klar over at Saudi Arabia kanskje er verdens mest konservative land og Wahabismen
som er eneste tilatte religion nekter kvinner å kjøre bil og at du risikerer å bli halshugd
dersom du forlater islam.

Og dette inviterer du med åpne armer til Norge og ditt hjemsted.

Litt av en liberalisme du praktiserer.

Herman
Herman
9 years ago

Dersom du skal kritisere hvite menn i Krf for å være konservative så må du gjøre det samme med mullahene i landets moskeer.

Eller er du kanskje så redd for å bli kalt for rasist at du er villig til å kaste alle dine liberale prinsipper på båten?

norskgoy
9 years ago

Kult da, at KSA er vestens venner mot det onde imperiet på andre siden av gulfen.

Fra Liberalerens arkiv

 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Internasjonalen, 3.versInternasjonalen, 3.vers
  Hvorfor synger ikke sosialistene *hele* internasjonalen?