Ukategorisert

For små forskjeller

Når hovedmotstanderne Høyre og Arbeiderpartiet er aktuelle samarbeidspartnere for Kristelig Folkeparti, sier det litt om hvor små forskjeller det er i norsk politikk.

At avstanden er liten mellom mange av de politiske partiene har vært kjent lenge. I kommunesektoren er stridsspørsmålene eiendomsskatt og konkurranseutsetting av skattefinansierte tjenester. Politikere som blir regnet som ytterliggående av sentrum, er både imot eiendomsskatt og vil konkurranseutsette tjenester. Kommuner uten ekstra skatt og med private tilbydere av skattefinansierte tjenester, passer godt innenfor den sosialdemokratiske rammen.

Det er KrF-leder Knut Arild Hareide som mener, ifølge Kommunal Rapport, at Arbeiderpartiet og Høyre er naturlige samarbeidspartnere for KrF i kommunesektoren.

Ettersom de rødgrønne partiene og KrF er fornøyde med organisering av kommunal sektor, der offentlige aktører bidrar i stor grad med alt fra barnepass til eldreomsorg, er det spesielt Høyre og FrP som må vri den politiske kursen for å få større avstand. Det er disse to som må sette klare grenser for politikk.

Mest lest

Arrangementer