Ukategorisert

For små forskjeller

Når hovedmotstanderne Høyre og Arbeiderpartiet er aktuelle samarbeidspartnere for Kristelig Folkeparti, sier det litt om hvor små forskjeller det er i norsk politikk.

At avstanden er liten mellom mange av de politiske partiene har vært kjent lenge. I kommunesektoren er stridsspørsmålene eiendomsskatt og konkurranseutsetting av skattefinansierte tjenester. Politikere som blir regnet som ytterliggående av sentrum, er både imot eiendomsskatt og vil konkurranseutsette tjenester. Kommuner uten ekstra skatt og med private tilbydere av skattefinansierte tjenester, passer godt innenfor den sosialdemokratiske rammen.

Det er KrF-leder Knut Arild Hareide som mener, ifølge Kommunal Rapport, at Arbeiderpartiet og Høyre er naturlige samarbeidspartnere for KrF i kommunesektoren.

Ettersom de rødgrønne partiene og KrF er fornøyde med organisering av kommunal sektor, der offentlige aktører bidrar i stor grad med alt fra barnepass til eldreomsorg, er det spesielt Høyre og FrP som må vri den politiske kursen for å få større avstand. Det er disse to som må sette klare grenser for politikk.

Comments are closed.

Fra Liberalerens arkiv

 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • En hyllest til politikerneEn hyllest til politikerne
  Politikere fortjener ofte mer respekt enn de får. Samtidig bør vi ha mindre tro på det politiske systemet.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Voltaire – vi trenger deg!Voltaire – vi trenger deg!
  Filosofen Voltaire formulerte selve essensen for forsvaret av ytringer.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
  Max Eastman endte opp som markant kritiker av kollektivistiske ideologier.