Ukategorisert

Tar ikke innbyggerne på alvor

Norske kommuner tar ikke sine innbyggere på alvor når det gjelder å forenkle hverdagen, påstår IKT-Norge.

IKT-Norge gjennomførte sommeren 2011 en undersøkelse om brukeropplevelsen av alle norske kommuners nettsider. Dette er den første undersøkelsen i sitt slag som undersøker brukeropplevelsen av kommunale nettjenester. Undersøkelsen viser at mange kommuner får strykkarakter på dette området.

Total oppnåelig score er 51 poeng. Det er 17 ulike kategorier med totalt oppnåelig 3 poeng per kategori. Det er tatt utgangspunkt i tre ulike brukerprofiler med tilhørende digitale oppdrag Maksimal score per kategori er 3 poeng. Om en kommune har informasjon om svangerskapstjeneste, men ikke påmelding, har kommunen fått halv score. Om de har helsetjenestebytte, men ikke tannhelse og fastlege har de fått 1 av 3.

IKT-Norge mener undersøkelsen viser at det ofte er enklere å ta fri fra jobb for å oppsøke et offentlig kontor, enn å løse det digitalt.

Mange kommunepolitikere har de siste årene bevilget skattefinansierte penger for å forbedre nettsatsingen. I mange kommuner har ressursene vært utnyttet dårlig.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Åpent sår i 25 årÅpent sår i 25 år
  Blitz-miljøet er en demokratisk vits.
 • Individet i det norske samfunnetIndividet i det norske samfunnet
  Direkte og åpen dialog (uten promille) er ikke typisk norsk.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.