Ukategorisert

Mennesker dør fortsatt

Politikerne har en nullvisjon. Likevel dør mennesker i trafikken.

Tidligere i år uttalte samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, at nullvisjonen var realistisk. Samferdselsministeren kan i sitt stille sinn umulig tro på egen visjon.

Statistisk sentralbyrå har offentliggjort tallene for august måned. Det er uhyggelig lesning for politikere som tror på en meningsløs visjon.

Det å være i trafikken kan av ulike grunner være farlig. Det er mulig å redusere antall ulykker, men det er umulig å oppnå en målsetning uten tap av liv. Menneskene er forskjellige, og noen vil opptre uansvarlig i trafikken uansett hvor mange regler politikerne vedtar og uansett hvor mye penger som blir bevilget over budsjettene.

Etter den stygge ulykken i Troms i vinter skrev Jan Erik Fåne om trafikkulykker på egen blogg.

–Det som kunne blitt en nødvendig og interessant politisk debatt om hva som skal gjøres for å redusere antallet trafikkdrepte, endte altså opp med helt uinteressant og betydningsløs diskusjon om en visjon. En diskusjon som ingen andre enn en håndfull samferdselspolitikere synes er relevant.

–Stakkars velgere, skriver Jan Erik Fåne.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer