Ukategorisert

Staten vil opptre som redaktør

Dersom Helsedirektoratet har rett til å kreve lenkene fjernet, er staten inne og redigerer medier. Det er svært, svært alvorlig.

Det er igjen bråk om nettstedet Drikkeglede.no. Helsedirektoratet har bedt Bryggeri- og drikkevareforeningen fjerne bilder på nettstedet, et ønske som eieren av nettstedet har etterkommet. Nå ønsker det samme direktoratet at Bryggeri- og drikkevareforeningen slutter med lenker på nettstedet. Det er et idiotisk krav som i realiteten betyr at staten ønsker en rett til å opptre som redaktør med rettigheter til å redigere. Fullstendig håpløst og et klart brudd med ytringsfriheten.

–Jeg skrev tilbake å ba dem bekrefte at dette var alvorlig ment, eller om noen drev gjøn med oss, sier Petter Nome til Aftenposten.no.

En lignende sak
Liberalerens arkiv er omfattende, og vi fant en lignende sak fra 2007. Da var det Lotteritilsynet som varslet ABC Startsiden om at nettstedet måtte fjerne pekere til utenlandske pengespill som Centerbet og Ladbrokes. Det komiske den gangen, og som gjør sakene i denne artikkelen nokså like, er at Lotterinemnda mente at dersom pekerne hadde inngått i en redaksjonell sammenheng, ville de trolig ikke ha vært omfattet av loven.

Lenkene eller pekerne på Drikkeglede.no inngår uten tvil i redaksjonell sammenheng. Petter Nome, denne gangen har du en vanntett sak i statens kamp mot Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Mest lest

Arrangementer