Ukategorisert

Mange matpakker

I flere år har det vært debatt om skolemat. Endelig blir det utført forskning på den kjente og kjære matpakken som mange av oss foretrekker.

Det er spesielt SV som har frontet skattefinansiert skolemat. Partiet har ikke kommet i mål, selv om ulike ordning blir prøvd. Blant annet frukt og grønt.

I år er skolemat tema for forskningskampanjen. Norges forskningsråd har invitert norske skolebarn til en skolemat-sjekk i under Forskningsdagene som ble arrangert høst. De foreløpige tallene viser at matpakken fortsatt er vanlig i klasserommene. Det er kjøttpålegg og gulost som er de mest populære påleggene i de 15 000 skolemåltidene som har blitt registrert.

Til sammen har 15 565 elever fra 297 skoler fra hele landet vært med på å registrere hva skolematen deres består av. I tillegg til å lære mer om hva deres egen skolemat faktisk inneholder i form av ernæringsmessige byggeklosser og kjemiske komponenter, har disse skoleelevene bidratt med helt ny kunnskap om hva den norske skolematen faktisk består av. Det skriver Nationen.

Rødgrønne politikere har altså frontet skattefinansiert skolemat sterkt i snart ti år, uten bakgrunnstall.

Liberaleren er, naturlig nok, helt imot skattefinansiert mat på skolene. Mat er et privat ansvar, og det ansvaret tar foreldre og foresatte i samarbeid med barn og ungdommer.

Mest lest

Arrangementer