Ukategorisert

Åpningstider i Stortingets spørretime

Det blir ordskifte om søndagsåpne butikker i Stortingets spørretime på onsdag.

Det er Ingjerd Schou, Høyre, som har sendt inn følgende spørsmål til fornyings-, administrasjons- og kirkeministeren:
”Etter en kort opptelling har 12 av 18 kommuner i Østfold søndagsåpne butikker. Totalt 18 butikker er søndagsåpne. Nye søkere om søndagsåpne butikker forskjellsbehandles innen samme kommune. Ikke fordi kommunen sier nei, men fordi Fylkesmannen overprøver lovlig fattede demokratiske vedtak. Når vil statsråden sørge for at næringsdrivende butikkdrivere ikke forskjellsbehandles og får samme mulighet som andre – særlig i sommerhalvåret?”

Høyre var en del av Samarbeidsregjeringen til Kjell Magne Bondevik da åpningstidsloven ble opphevet. Dessverre er det fortsatt reguleringer på søndager fordi politikerne vil at denne dagen skal være annerledes enn resten av uken. Det er på tide med full liberalisering slik at alle får konkurrere på like vilkår.

Mest lest

Arrangementer