Ukategorisert

Adresseavisen om Mimirs twittergate

I helgen skapte journalist og forfatter Mimir Kristjanssons twittermelding furore (om Knut Olav Åmås’ anmeldelse av boken hans De superrike). Aftenposten tok igjen i lederen «Rød rasisme» og stilte akkurat så sur og tantete som forventet i Dagsnytt 18. Nå har flere tatt opp temaet.

Blant annet Dagbladet og Adresseavisen. Sistnevnte påpeker hvor viktig det er å være på Twitter – og gjengir for sikkerhets skyld hele Mimirs famøse tweet.

Adresseavisen påpeker også at tvekampen på Facebook mellom Jon Hustad og Thomas Seltzer kan være av interesse for folk som savner de skarpere kulturkampene fra 1960- og 1970-tallet: «De som mimrer om skarp tone og personlige utfall i norsk kulturliv i mellomkrigstiden eller på 50-60-70-tallet og jevnlig klager over mangel på temperatur i norsk kulturdebatt kan lete seg frem til ukens verbale slåsskamp på Facebook mellom musiker og programleder Thomas Seltzer og forfatter og journalist Jon Hustad. «Sjølgod, feig posør» og «Metatufs» er av de mer forsiktige karakteristikkene av motstanderen.»

Les også Liberalerens kommentar her.

Mest lest

Arrangementer