Ukategorisert

Eiendomsskatt svir

7 000 kroner i skatt for boligeierne, kan for personer med høye inntekter virke lite. Men eiendomsskatten kommer på toppen av andre skatter og avgifter.

Politikerne i Storfjord kommune har kjørt økonomien i grøfta. For å komme i balanse foreslår rådmannen å øke kommunale avgifter og eiendomsskatten, skriver Framtidinord.no.

Vann- og avløp skal i utgangspunktet være selvfinansierende. Det betyr at politikerne ikke kan bruke disse pengene til å subsidiere andre tiltak i kommunen. Når rådmannen foreslår å øke vann- og avløpsgebyret med 30 prosent, bør noen politikere stille kritiske spørsmål til administrasjonen.

Eiendomsskatten er penger politikerne kan ta inn og tar inn for å finansiere kommunal drift. Det betyr at debatten om eiendomsskatt egentlig er en verdidebatt. For boligeiere i Storfjord kommune kan eiendomsskatten i 2012 utgjøre 7 000 kroner, dersom rådmannen får igjennom signalene som ble gitt i det siste formannskapsmøtet. 7 000 kroner i skatt, på toppen av andre skatter og avgifter, er for mange borgere veldig mye penger!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Jone
Jone
10 years ago

taxation/representation har da aldri vert en realitet i norge. tobakk/alkoholavgiften har vel vært den største melkekua til staten uten at brukerne får noen som helst tilbake annet enn å høre hvor forferdelige mennesker dem er som bedriver denne aktiviteten – gjennom kampanjer, betalt av deres egne penger.

Fra arkivet