Ukategorisert

Skjenkedebatt i Namsos

Skjenking til klokken 02:00 er for liberalt for politiet i Namsos.

Skjenkedebatten i nasjonale medier har de siste månedene handlet om perioden fra klokken 03:00 til klokken 02:00. Politiet i Namsos vil ha strengere politikk, og ønsker skjenkestopp tidligere enn klokken 02:00. Det er konklusjonen etter et oppslag på Namdalsavisa.no.

I artikkelen nevner ikke politiet et klokkeslett, men er klar og tydelig på at politikerne må stramme inn alkoholpolitikken. I dagens skjenkepolitikk tillater kommunestyret skjenking til klokken 02:00 i helgene og klokken 01:00 på hverdagene. Innstramninger med én time betyr skjenkestopp klokken 01:00 på fredager og lørdager. Det er tidlig, altfor tidlig. Dersom kommunestyret strammer inn alkoholpolitikken, i tråd med politiets råd, vil kommunen oppmuntre til privatfester. Fester og konsum i private hjem er dårlig alkoholpolitikk. Det er å oppmuntre til fyll, bråk og seksuelle overgrep.

Namsos-politiet beviser på en god måte at politiet er uegnet til å rådgi politikerne i alkoholpolitiske spørsmål. Namsos-politiet ønsker en alkoholpolitikk som er mye verre enn den som har bred oppslutning i mange kommuner.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer