Ukategorisert

Giæver kan stave liberalist

Alle fans av Ron Paul blant Liberalerens lesere kan glede seg over VG idag. Der er det mye fokus på nettopp Ron Paul, som kan havne på pallplass under republikanernes primærvalg i Iowa idag.

Alllerede på side 3 viser VGs Anders Giæver at han i motsetning til Dagbladets Vegard Kristiansen Kvaale kan stave ordet liberalist. Giæver skriver en kort epistel om Paul under overskriften «Superliberalisten».

I tillegg har Giævers avløser som VGs USA-korrespondent, Eirik Mosveen vært på valgmøte med Ron Paul. (s. 16 og 17). Mosveen skildrer hvordan Paul blir mottatt som en popstjerne, og forteller at valgmøtene hans i Iowa har vært langt bedre besøkt enn møtene til de andre presidentkandidatene blant republikanerne. Selv om Paul er den eldste av kandidatene (76 år), er det de yngste velgerne (under 25 år) som strømmer til Pauls møter. Overskriften på artikkelen er betegnende nok «Oldingens revansj». På s. 17 beskrives Ron Pauls standpunter under overskriften «Ytterst radikal og svært konservativ». Det er nok noen av punktene som Liberalerens lesere vil nikke gjenkjennende til.

Artiklene er foreløbig ikke på nett, så du må nok gjøre som oppfordringen i reklamen:

Løp og kjøp!

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
10 years ago

[…] med størst oppslutning foran dagens primærvalg i Iowa (sammen med Mitt Romney og Ron Paul. I den anledning har den liberalistiske tenketanken Cato Institute sett nærmere på Santorums […]

Jone
Jone
10 years ago

«konservativ» kan være så mangt. Det spørs jo hva du prøver å konservere.

Voodoo-king
Voodoo-king
10 years ago

Et annet aspekt ved å være koservativ er å være forsiktig eller på den sikre siden. En konservativ miljøpolitikk vil for eksempel aldri gamble bort økonomisk vekst som kan løse virkelige problemer med CO2 reguleringer som stort sett bare vil begrense fremtidig handlingsrom og gjøre alt dyrere.

Fra arkivet