Ukategorisert

Skattefinansiert kultur = dårlig avkastning

Mange kommunepolitikere bruker mye penger på kultur, men kultursatsingen gjør ikke kommunene mer attraktive for mennesker som ønsker å flytte på seg.

Det er forskere ved Telemarkforskning som har sett på kultur og befolkningsvekst.

–Det er sagt og skrevet svært mye innenfor offentlig politikk, både sentralt og regionalt, om at det er en sterk sammenheng mellom kultur og attraktivitet. I vårt arbeid viser det seg at det ikke er noen sammenheng, sier forsker ved Telemarksforskning, Lars Ueland Kobro til NRK.no.

En typisk norsk kommune bruker skattefinansierte penger på kulturhus/samfunnshus, idrett, kulturskole, museum, ungdomsklubber, kino og ulike arrangementer/festivaler. I tillegg er det støtteordninger for lag, foreninger og organisasjoner.

Kulturlivet dør ikke ut dersom politikerne avstår fra å bruke skattefinansierte penger på kultur, men det blir en annerledes sektor med større rettferdighet mellom aktørene som kjemper om oppslutningen.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer