Ukategorisert

Jeg vil ha bolig

Ungdomsledere kjemper for ny boligpolitikk. Møt Ove Vanebo (Fpu), Sveinung Rotevatn (UV), Henrik Asheim (UH) og Elisabeth Løland (KrFU) i telt på Stortorget i Oslo det neste døgnet.

Aksjonen er en fin gimmick for å endre deler av dagens politikk, men ingen som er ute etter egen bolig bør forvente seg umiddelbare endringer av boligpolitikken. De rødgrønne partiene har flertallet på Stortinget og de ikke-sosialistiske partiene har ikke fremmet radikale endringer i skatte- og avgiftspolitikken. Heller ikke Fremskrittspartiet foreslo å fjerne dokumentavgiften og formueskatten i budsjettforslaget for 2012.

Facebook.com har ungdomslederne lagt ut kravene til ny boligpolitikk.

Flere av kravene er gode. Dokumentavgiften og formueskatten har vi allerede nevnt, men også kommunal avgiftspolitikk er viktig. Fritak for de fleste nye forskrifter for alle leiligheter under 70 kvm, er et naturlig krav for å få fortgang i byggingen av nye boliger.

Da gjenstår det vel bare en liten ting; sov godt Ove Vanebo, Sveinung Rotevatn, Henrik Asheim og Elisabeth Løland.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer