Ukategorisert

Uredelig av Røberg-Larsen

Igår hadde Ap-politikeren Bjørn Jarle Røberg-Larsen et spark til Venstre, på Twitter, om datalagringsdirektivet. Jeg svarte ham. Først idag ble jeg oppmerksom på at han som motangrep forsøkte å gjøre Liberaleren ansvarlig for en kommentar fra en av våre lesere.

Røberg-Larsen skrev først på Twitter: «Naiviteten i @Venstre når det gjelder terror, særlig fra soloterrorister, er så fundamentalistisk at den minner om ondskap.» Meldingen var rettet til den første StoppDLD-lederen, Venstre-medlemmet Lars-Henrik Michelsen.

Jeg kommenterte Røberg-Larsen med følgende to tweets: «@BjornJarle viljen til å gå inn i de innerste private rom er så stor i Ap at den minner om totalitært svermeri»

og: «Ap har hatt justismin siste 6 år. Burde sikret regj.kvartalet, stortinget og andre vitale bygg».

«Totalitært svermeri» er som kjent for Liberalerens lesere den karakteristikken Datatilsynets forrige leder Georg Apenes har gitt datalagringsdirektivet.

Røberg-Larsen forsøkte efter mine to tweets å parkere Liberaleren i debatten, med følgende svar: «Det er vanskelig å ta @liberaleren seriøst etter «Bjørn Jarle Røberg-Larsen, du er selve prakteksemplet på hvorfor politikere burde skytes».»

Leserkommentar vi tok avstand fra
Sitatet Røberg-Larsen henviser til har aldri vært uttrykt som noen mening fra Liberaleren, og det ville heller aldri skjedd. Liberaleren tar avstand fra vold, og er motstander av dødsstraff.

Redaksjonsmedlem Bjørn Magne Solvik skrev 16.juli 2010 en artikkel om datalagringsdirektivet. Den artikkelen avfødte tolv leserkommentarer, med tildels sterk kritikk av hvordan Røberg-Larsen argumenterer, og hvordan han sensurerer meningsmotstandere på egen blogg.

Blant dem som kommenterte var signaturen «Leirbag». Det er han som er kommet med utsagnet Røberg-Larsen gjengav på Twitter, uten henvisning til hvem som har skrevet utsagnet.

Røberg-Larsen opplyste heller ikke at Liberaleren øyeblikkelig tok avstand fra utsagnet: «For ordens skyld: At politikere bør skytes, er noe Liberaleren ikke kan stå inne for.»

Da Leirbag fortsatte, klargjorde vi følgende: «For ordens skyld: Liberaleren er ikke tilhenger av dødsstraff overhodet. Vi har markert vårt standpunkt klart, gjennom flere artikler her på Liberaleren.»

Efter dette stanset debatten.

Det er efter min mening uredelig av Røberg-Larsen å ikke opplyse om at Liberaleren ikke var opphavet til sitatet han gjengav, og ikke å opplyse om at vi tok avstand fra utsagnet – to ganger.

Det er mulig at Røberg-Larsen mener Liberaleren burde ha sensurert utsagnet til Leirbag. Det kunne vi naturligvis ha gjort. Men Liberaleren sensurerer svært sjelden. Jeg kan komme på én gang vi har slettet en leserkommentar, og én gang der vi har moderert en kommentar. Det er – og skal være – høyt under taket hos Liberaleren. Vi oppfordrer til en fri – og sober – debatt. Vi liker ikke gatesprog på Liberaleren. Vi liker argumenter og rasjonalitet.

Røberg-Larsen har forøvrig ikke henvendt seg til Liberalerens redaksjon om den leserkommentaren han fant det for godt å slenge ut på Twitter som eksempel på nivået hos oss.

Efter mitt syn var Røberg-Larsens tweet eksempel på debattmessig uredelighet. Det har han fått beskjed om, på Twitter.

11 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bjørn Jarle Røberg-Larsen
10 years ago

«Røberg-Larsen har forøvrig ikke henvendt seg til Liberalerens redaksjon om den leserkommentaren han fant det for godt å slenge ut på Twitter som eksempel på nivået hos oss.»

Usant. Jeg har henvendt meg til dere både i 2010, 2011 og nå i 2012. Dere holder fast ved at dere ikke vil fjerne sjikanen. Og kommer nå med dette om aat jeg ikke har kontaktet redaksjonen om saken. Usant, og dokumenterbart usant.

Pleym
Pleym
10 years ago

Da vil jeg gjene ha oversendt dokumentasjonen for slik kontakt, noe jeg nevnte for deg i vår tlf.samtale idag – og som du avviste å finne frem.

Bjørn Jarle Røberg-Larsen
10 years ago

Jeg har sittet noen timer og lett nå, og funnet det. Bjørn Magne Solvik bekreftet også til meg på Twitter i dag at dette hadde vært tema tidligere, og han sa at han hadde tatt det opp med deg. Merkelig at du ikke har fått det med deg da. Forøvrig er det ikke min oppgave å bevise at dine utsagn er usanne, det er du som må bevise at de er sanne. Så jeg tar med meg min dokumentasjon til politistasjonen i morgen i forhold til enmeldelsen for medvirkning til brudd på Straffelovens paragraf 390a, så får du eventuelt se… Read more »

Pleym
Pleym
10 years ago

Jeg har også lett i mitt epostregister, og kan ærlig talt ikke finne noe.

Men letingen fortsetter. Viser det seg at jeg tar feil, så korrigerer jeg naturligvis artikkelen over.

Bjørn Jarle Røberg-Larsen
10 years ago

Nei, jeg har ikke send dere epost, men har vært i dialog med dere elektronisk både i 2010, 2011 og 2012. Merkelig å selv operere med uredeligheter i en bloggpost der du beskylder meg for uredeligheter. Kort kan jeg bemerke at beskyldningene dine om uredeligheter er feil, da jeg aldri har forsøkt å insinuere at det er Liberaleren.no som har fremsatt ytringen om at jeg er prakteksempelet på hvorfor politikere bør skytes. Det jeg kritiserer dere for er at dere lar folk publisere slikt hos dere og ikke fjerner det i ettertid. Det er også dette som etter min tenking… Read more »

Pleym
Pleym
10 years ago

Som nevnt fortsetter vi å lete efter dialogen.

Hva angår dine påstander om hva du egentlig har forsøkt å kritisere oss for i den Twittermeldingen du publiserte igår, skal jeg la det ligge nå.

Voodoo-king
Voodoo-king
10 years ago

§ 390. Med bøter eller fengsel inntil 3 måneder straffes den som krenker privatlivets fred ved å gi offentlig meddelelse om personlige eller huslige forhold.

lol er det mulig å stille staten for retten for å årlig publisere informasjon om personlig inntekt?

haha, hvor er ytringsfriheten om leirbags kommentar rammes av § 390a?

§ 390a. Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd krenker en annens fred eller som medvirker hertil straffes med bøter eller fengsel inntil 2 år.

Det finnes vel ingen person som heter politikere?

lol dumt denne sangen er på svensk..

Anon05
Anon05
10 years ago

Jeg føler meg skremt over at mange politikere vill innføre DLD, og mener DLD krenker min fred.

Kan jeg da få kastet de politikerene i fengsel i 2 år?

Og trur de som har utformet og inført den låven at det er mulig og leve et helt liv uten noen gang og bli krenket/fornærmet?

Turbo
Turbo
10 years ago

Hvem er denne Rødberg-Larsen?
Merker at han er tilhenger av sensur. Ikke et særlig sympatisk trekk i seg selv. Men å tolke mangelen av sensur dithen at Liberaleren «står for det samme? eller «medvirker»» er jo bare barnslig.

Jeg prøver meg med denne:
Vi står for redusert frihet for enkeltmennesket og mer makt til politikere.

Hvis det ikke sensureres er Liberaleren enig:)
Hehe, nå blir det spennende.

Bjørn Magne Solvik
Editor
10 years ago

Turbo, du spiller høyt nå 🙂

Arild Holta
10 years ago

Norge er en forferdelig «nanny-stat», hvor man skal blande seg inn i alt mulig privat, og stjeler 70% av folks verdiskapning i tillegg til det byråkratisk hemmende lokket over privat initiativ. At folk reagerer og bruker sterke ord overfor den grove undertrykkelsen, har politikerne bedt om. DLD er en forferdelig innblanding i privatlivet. Vi er jo en del som mener at den private sfære skal kunne beskyttes med våpen. Det er klart at tyver, voldtektsmenn, de typer politikere og andre som ikke respekterer slikt, gjerne vil bekjempe slike meninger. Mangler man respekt for andre mennesker, så er det jo fint… Read more »

Fra arkivet