Ukategorisert

Uredelig av Røberg-Larsen

Igår hadde Ap-politikeren Bjørn Jarle Røberg-Larsen et spark til Venstre, på Twitter, om datalagringsdirektivet. Jeg svarte ham. Først idag ble jeg oppmerksom på at han som motangrep forsøkte å gjøre Liberaleren ansvarlig for en kommentar fra en av våre lesere.

Røberg-Larsen skrev først på Twitter: «Naiviteten i @Venstre når det gjelder terror, særlig fra soloterrorister, er så fundamentalistisk at den minner om ondskap.» Meldingen var rettet til den første StoppDLD-lederen, Venstre-medlemmet Lars-Henrik Michelsen.

Jeg kommenterte Røberg-Larsen med følgende to tweets: «@BjornJarle viljen til å gå inn i de innerste private rom er så stor i Ap at den minner om totalitært svermeri»

og: «Ap har hatt justismin siste 6 år. Burde sikret regj.kvartalet, stortinget og andre vitale bygg».

«Totalitært svermeri» er som kjent for Liberalerens lesere den karakteristikken Datatilsynets forrige leder Georg Apenes har gitt datalagringsdirektivet.

Røberg-Larsen forsøkte efter mine to tweets å parkere Liberaleren i debatten, med følgende svar: «Det er vanskelig å ta @liberaleren seriøst etter «Bjørn Jarle Røberg-Larsen, du er selve prakteksemplet på hvorfor politikere burde skytes».»

Leserkommentar vi tok avstand fra
Sitatet Røberg-Larsen henviser til har aldri vært uttrykt som noen mening fra Liberaleren, og det ville heller aldri skjedd. Liberaleren tar avstand fra vold, og er motstander av dødsstraff.

Redaksjonsmedlem Bjørn Magne Solvik skrev 16.juli 2010 en artikkel om datalagringsdirektivet. Den artikkelen avfødte tolv leserkommentarer, med tildels sterk kritikk av hvordan Røberg-Larsen argumenterer, og hvordan han sensurerer meningsmotstandere på egen blogg.

Blant dem som kommenterte var signaturen «Leirbag». Det er han som er kommet med utsagnet Røberg-Larsen gjengav på Twitter, uten henvisning til hvem som har skrevet utsagnet.

Røberg-Larsen opplyste heller ikke at Liberaleren øyeblikkelig tok avstand fra utsagnet: «For ordens skyld: At politikere bør skytes, er noe Liberaleren ikke kan stå inne for.»

Da Leirbag fortsatte, klargjorde vi følgende: «For ordens skyld: Liberaleren er ikke tilhenger av dødsstraff overhodet. Vi har markert vårt standpunkt klart, gjennom flere artikler her på Liberaleren.»

Efter dette stanset debatten.

Det er efter min mening uredelig av Røberg-Larsen å ikke opplyse om at Liberaleren ikke var opphavet til sitatet han gjengav, og ikke å opplyse om at vi tok avstand fra utsagnet – to ganger.

Det er mulig at Røberg-Larsen mener Liberaleren burde ha sensurert utsagnet til Leirbag. Det kunne vi naturligvis ha gjort. Men Liberaleren sensurerer svært sjelden. Jeg kan komme på én gang vi har slettet en leserkommentar, og én gang der vi har moderert en kommentar. Det er – og skal være – høyt under taket hos Liberaleren. Vi oppfordrer til en fri – og sober – debatt. Vi liker ikke gatesprog på Liberaleren. Vi liker argumenter og rasjonalitet.

Røberg-Larsen har forøvrig ikke henvendt seg til Liberalerens redaksjon om den leserkommentaren han fant det for godt å slenge ut på Twitter som eksempel på nivået hos oss.

Efter mitt syn var Røberg-Larsens tweet eksempel på debattmessig uredelighet. Det har han fått beskjed om, på Twitter.

Mest lest

Arrangementer