Ukategorisert

Fokus på e-sigaretten

Karl Erik Lund, tobakksforsker ved SIRUS, signaliserte i 2010 at norske myndigheter bør tillate omsetning av e-sigaretter.

Nå har SIRUS offentliggjort rapporten «Blir e-sigaretten løsningen på tobakksproblemet?» Ingen ting tyder på at myndighetene vil sørge for markedsadgang for e-sigarettene i strategiplanen for det tobakksforebyggende arbeidet for perioden 2012 – 2015. Det er ventet at norske helsemyndigheter vil komme med planen til våren. I rapporten blir det likevel innrømmet at e-sigaretten har kommet for å bli, på grunn av anskaffelsesmuligheter via internett og stadig færre faglige motargument mot produktet.

Liberaleren anbefaler rapporten for dem som vil lese seg opp på e-sigaretten.

For ordens skyld; Liberaleren forsvarer avtalefriheten og eiendomsretten til egen kropp, og på bakgrunn av viktige friheter ønsker vi e-sigaretten velkommen på det norske markedet.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kjell Arne Sandve
Kjell Arne Sandve
10 years ago

Det er utrolig hva markedet finner på fordi noen har–les veldig mange–har trang til å ruse seg. E-sigaretten var ny for meg, hvilket avslører at jeg ikke er spesielt interessert i røyking idet jeg BARE anser det som plagsomt for røykerens omgivelser. Mao ord så var røykeloven en velsignelse for meg, for alle barn, for asmatikkere….og for mange mange andre. Var nylig en tur i Egypt og opplevde i enkelte sammenhenger hvilke plager røykerne i Norge tidligere påførte sine omgivelser. Men jeg registerte også at de store feriestedene tar mer hensyn til ikke-røykerne enn røykerne. Jeg ser med andre ingen… Read more »

Henning
Henning
10 years ago

Der tar du feil, Kjell Arne. E-sigaretten er basert på fordamping, ikke forbrenning og avgir derfor ikke røyk. De inneholder heller ikke noen av de skadelige stoffene som kommer fra forbrenning slik som sot og tjære.

norskgoy
10 years ago

Sånn snakker en ekte politimann (KAS). Undringen står forsåvidt på hvorfor de tillegges vekt. Litt som stasjonsjefen i Stavanger og mattiltaket hans.

Kjell Arne Sandve
Kjell Arne Sandve
9 years ago

Heisann Henning…Dette er ikke et emne som opptar meg hver dag, og derfo er det bare tilfeldig at jeg oppdaget du hadde svart meg den 5 februar. det viser bare at jeg har litt god tid på ferien min i Tyrkia. Men siden jeg driver i utelivsbransjen så er tilbakemeldingen fra gjestene at de IKKE ER KOMFORTABLE med en e-røyker ved siden av seg. Dette må vi undersøke nærmere, dfvs. om røyken er plagsom for omgiv elsene eller ikke. Forøvrig er vårt problem på utestedene at røykerne, så uoppdragne som noen av dem er, lette tenner seg en røyk i… Read more »

Fra arkivet