Ukategorisert

Ikke utvid verneplikten!

Forsvarsminister Espen Barth Eide vurderer å foreslå verneplikt for kvinner i Forsvarets langtidsplan som blir lagt fram senere i år.

Det er VG som skriver om utspillet fra forsvarsministeren, et utspill som kommer med jevne mellomrom fra mange politikere. Å spille videre på vernepliktsordningen, er å sløse med skattefinansierte ressurser. Sverre Diesen, tidligere forsvarssjef, har uttalt at verneplikten kan være å kaste bort penger på noe som ikke virker. Han har helt rett!

Det viktigste i et såkalt fritt samfunn, er at enkeltmennesket får bestemme over seg selv. Verneplikten bryter fullstendig med frihetslinjen. Å gjøre kvinner til vernepliktige, er å forverre en politikk som allerede er feilslått.

Forsvarsminister Espen Barth Eide, skjerp deg! Også du bør forsvare frihet og forbedret bruk av skattefinansierte penger!

For øvrig kan alle som vil slippe verneplikten få fritak. Det eneste kravet er en liten hvit løgn. Hvorfor skal politikerne oppmuntre til løgn?

Tags:

Mest lest

Arrangementer