Ukategorisert

Skål for fremskrittet

Unge Venstre er det beste beviset på at det nytter å innta gode, liberale standpunkt. For få år siden fikk ungdomsorganisasjonen verbal juling. Nå forstår også sentrale Venstre-politikere at forbudslinjen mot narkotika er mislykket.

I 2008 kalte Lars Sponheim egen ungdomsorganisasjon useriøs. Daværende partileder fikk støtte i Venstre om betegnelsen, blant annet fra Tonje Løwer Gurholt. Unge Venstres narkotikastandpunkt har vært omstridt, men ungdomsorganisasjonen har stått fast på liberaliseringslinja. Dette gir resultater og Unge Venstre viser at det nytter å være tydelige, selv om enkelte standpunkt ikke faller i smak hos formyndere. Ja også i Venstre kryr det av formyndere.

Nå får Unge Venstre støtte hos fylkesleder i Venstre, Marit Barsnes Krogsæter. Hun har ikke inntatt et liberalistisk standpunkt, men kursen hun har gir håp for framtiden.

–Å selge cannabis via apotek, slik Sveinung Rotevatn snakker om, kan kanskje være måten å gjøre det på, sier Marit Barsnes Krogsæter til Firda.no.

Langt fra perfekt, men betydelig bedre enn forbudslinja. Å legalisere narkotika eller enkelte rusmidler, er å gjøre rommet for organisert kriminalitet betydelig mindre. Det kan også bety mindre stigmatisering av personer som av ulike grunner bruker narkotiske stoffer. Resultatet blir et varmere samfunn, et samfunn med større plass for ulikheter.

FpUs tur
På landsmøtet til Fremskrittspartiets Ungdom blir det narkotikadebatt. Nå må denne ungdomsorganisasjonen gjøre det samme i fremskrittspartibevegelsen som Unge Venstre gjør i Venstre-familien. Det betyr et klinkende klart vedtak om å legalisere narkotika i manifestet som delegatene skal vedta.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer