Ukategorisert

Skal være til selvkost

Politikerne skal ikke bruke penger fra vann, avløp, renovasjon og feiing til velferdstjenester som skoler, barnehager og kultur. Kommunale tjenester skal være til selvkost.

Det er TV2 som melder at mange kommuner skrur opp avgifter. Det er lov å mistenke at politikerne bruker penger fra avgifter på samme måte som eiendomsskatt, nemlig penger for å få budsjettene i balanse.

Lokalpolitikerne bør lese Retningslinjer for beregning av selvkost for kommunale betalingstjeneste. Borgerne bør minne politikerne på dette dokumentet. Brukerne skal betale kostnadene, Politikerne skal ikke bruke avgiftspenger fra nevnte tjenester til å subsidiere kommunal drift.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gullstandard
10 years ago

Samt at man halverer innholdet i tjenestene. Renovasjon er snart en vits, om litt vil søppelbilens eneste funksjon være å vekke folk kl 4 om morgenen med et jævla bråk, men uten å ta med seg NOE søppel, da alt må være sortert, gruppert, veid og pakket pent inn i særegne rekildesortersirkulerposer av korrekt feelgood-type.

2reJohnsen
10 years ago

Kommuner har lenge brukt kommunale avgifter på vann, avløp og renovasjon til andre ting i budsjettet, det er det ikke tvil om. Hvordan skal man ellers forklare det store etterslepet som er på slik infrastruktur? http://www.kommunal-rapport.no/artikkel/krise_for_vann_og_avlop «Kommunale avløpsanlegg er i så dårlig stand at det er en fare for at de kan ryke. Totalt har offentlig sektor et vedlikeholdsetterslep på 800 milliarder kroner, hevder ny rapport.» Et slikt etterslep får man kun om man ikke vedlikeholder og oppgraderer vann/avløp regelmessig, og dermed må pengene ifra kommunale avgifter ha gått til noe helt annet. Og snart så vil slikt begynne å… Read more »

Konrad
10 years ago

Det er klart at kundene (folket) skal betale kostnadene med nødvendig oppgradering og innhenting av etterslep i vedlikehold av kommunal infrastruktur. Eksakt hvordan disse kostnadene skal fordeles er vrient når det både er etterslep (skulle ha vært betalt tidligere) og investeringer (kommer fremtidige kunder til gode).

Men uansett er det feil og ulovlig å gå utover selvkost.

Fra arkivet

 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • 28.juli 1794: Da Terroren endte28.juli 1794: Da Terroren endte
  I 1794 mistet Robespierre hodet. Bokstavelig talt. Det kan hevdes at han mistet det i overført betydning før det.
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • La pensjonistene betale full prisLa pensjonistene betale full pris
  I Norge er det slik at den rikeste gruppen må betale mindre enn andre i kollektivtrafikken.
 • Tenk om det ikke fantes noen landTenk om det ikke fantes noen land
  Det er ikke så mange år vi har trengt pass for å krysse landegrenser.
 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.