Ukategorisert

Ros til Solli-Tangens engasjement

Didrik Solli-Tangen fortjener ros for sitt engasjement sammen med Amnesty, mot det autoritære regimet i Aserbajdsjan. Det er bra at det finnes artister som står opp for frihet og menneskerettigheter.

Det er VG som skriver at Didrik Solli-Tangen støtter en samvittighetsfange i Aserbajdsjan. Som kjent skal årets eurovisjonsfinale arrangeres i det autoritære regimet. Regimet ser ikke ut til å bekymre seg nevneverdig for internasjonale reaksjoner mot dets brutale fremferd, og fortsetter å arrestere regimekritikere.

At Eurosong skal la seg bruke i propagandaen til et autoritært regime er i seg selv betenkelig. Hvor mange ville syntes det var uproblematisk om årets finale gikk i Hvite-Russland? At regimet ikke legge bånd på seg, men fortsetter å trakassere opposisjonen sier sitt. Det er å håpe at journalistene som dekker årets delfinaler og finale sørge for å skrive om mer enn dårlig musikk og kreative kostymer; at de skriver om regimet og forholdene innbyggerne lever under.

Man kan ane hvordan regimet vil bruke Eurosong i sin propaganda. Blant annet ble et besøk av kronprins Haakon brukt av regimet.

På Oslo Freedom Forum 2011 var en journalist fra Aserbajdsjan blant foredragsholderne, og fortalte om Alijev-regimet.

Solli-Tangens engasjement står i skarp kontrast til Aleksander Rybak – som ikke hadde noen problemer med å la seg avbilde med eller synge for Hvite-Russlands diktator Aleksandr Lukasjenko, eller skuespiller Ane Dahl Torp – som roste AKP’ernes politiske engasjement fordi de “kjempet for noe større enn seg selv”.

Les mer om Amnestys kampanje angående Aserbajdsjan her.

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
9 years ago

Amnesty er en fin organisasjon.

Men de er utrolig slappe i narkotikaspørsmålet.

Det er rart, for hele organisasjonen er basert på å få folk ut av fengsel. Så den mest urettferdige massefengslingen i menneskehetens historie siden slavehandelen burde naturlig nok vært av interesse.

Fra arkivet