Diverse

Rotevatn vil inn på Stortinget i 2013

Unge Venstres leder Sveinung Rotevatn har på Facebook annonsert at han melder seg på i kampen for å bli Venstres 1.kandidat på partiets stortingsliste fra Sogn og Fjordane.

Rotevatn skriver på sin profil: “har bestemt meg for å kjempe om førsteplassen på stortingsvallista til Sogn og Fjordane Venstre. Noreg treng eit større Venstre, og fleire stortingsrepresentantar med liberal ryggmargsrefleks. Eg håpar eg får moglegheit til å bli éin av dei etter valet neste haust!”.

227 personer har likt Rotevatns annonsering, og et av fylkets lokallag har allerede sagt ifra til nominasjonskomiteen at de ønsker Unge Venstre-lederen som toppkandidat ved stortingsvalget.

Efter Venstres landsmøte nylig karakteriserte Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen Rotevatn på denne måten: “I Sverige har Timbro, Civitas forbilde, bidratt til borgerlig samling og hel liten hær av skolerte liberalister, som idag har inntatt partiene og mediene. Vi kan ikke gjøre stort annet enn å krysse fingrene for at Norge i denne sammenhengen skal forbli et annerledesland, men når det dukker opp hardbarkede libreralister fra Sogn og Fjordane ved navn som Rotevatn, kan en ikke være sikker på noe lenger.”

I et intervju med Stavanger Aftenblad ble Rotevatn karakterisert som “blåhippie”.

Kanskje de gamle Venstre-fylkene kysten rundt får Unge Venstre-folk på topp? F.eks tidligere UV-leder Lars Henrik Michelsen i Hordaland, tidligere UV-leder Monica Tjelmeland i Rogaland og tidligere generalsekretær i Unge Venstre Eva Kvelland i Agder.

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
- O.
9 years ago

Mest lest

Fra arkivet

 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
  Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.