Diverse

Rotevatn vil inn på Stortinget i 2013

Unge Venstres leder Sveinung Rotevatn har på Facebook annonsert at han melder seg på i kampen for å bli Venstres 1.kandidat på partiets stortingsliste fra Sogn og Fjordane.

Rotevatn skriver på sin profil: «har bestemt meg for å kjempe om førsteplassen på stortingsvallista til Sogn og Fjordane Venstre. Noreg treng eit større Venstre, og fleire stortingsrepresentantar med liberal ryggmargsrefleks. Eg håpar eg får moglegheit til å bli éin av dei etter valet neste haust!».

227 personer har likt Rotevatns annonsering, og et av fylkets lokallag har allerede sagt ifra til nominasjonskomiteen at de ønsker Unge Venstre-lederen som toppkandidat ved stortingsvalget.

Efter Venstres landsmøte nylig karakteriserte Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen Rotevatn på denne måten: “I Sverige har Timbro, Civitas forbilde, bidratt til borgerlig samling og hel liten hær av skolerte liberalister, som idag har inntatt partiene og mediene. Vi kan ikke gjøre stort annet enn å krysse fingrene for at Norge i denne sammenhengen skal forbli et annerledesland, men når det dukker opp hardbarkede libreralister fra Sogn og Fjordane ved navn som Rotevatn, kan en ikke være sikker på noe lenger.”

I et intervju med Stavanger Aftenblad ble Rotevatn karakterisert som «blåhippie».

Kanskje de gamle Venstre-fylkene kysten rundt får Unge Venstre-folk på topp? F.eks tidligere UV-leder Lars Henrik Michelsen i Hordaland, tidligere UV-leder Monica Tjelmeland i Rogaland og tidligere generalsekretær i Unge Venstre Eva Kvelland i Agder.

Mest lest

Arrangementer