Ukategorisert

Ikke tro på forbud

Opplæringskomiteen i Østfold fylkeskommune har vedtatt at elever i den videregående skolen kan nektes å gå med niqab eller hodeplagg som helt eller delvis skjuler ansiktet.

Vedtaket har fått bred omtale i ulike medier og i sosiale medier. Aftenposten er én av avisene som omtalte vedtaket.

Venstre stemte mot, og argumenterer for sitt syn på eget nettsted.

–For Venstre er det ikke en løsning å forby ting vi ikke liker. Jeg liker ikke at noen kler døtrene sine i niqab, men jeg kjenner familier som gjør det som vil holde døtrene sine hjemme om ikke deres datter får gå slikt kledd. Da fungerer det mot sin hensikt. Da segrerer man i stedet for å integrere, sier Per Magnus Finnanger Sandsmark, ifølge nettstedet til Østfold Venstre.

–Et forbud gjør ikke at problemer forsvinner. Det viser sexkjøpsloven og narkotikalovgivningen. Et niqabforbud fjerner ikke niqab eller andre dekkende hodeplagg. Det bare stigmatiserer, understreker han.

Politikerne har så mange erfaringer med mislykkede forbud som er innført. Erfaringene bør tilsi at det politiske flertallet ikke velger forbudslinjen.

I tillegg til forbud mot niqab, medfører vedtaket at det er lov å nekte elever å bruke buffskjerf, store capser og enkelte luer. Hva blir det neste? Det er dessverre kun fantasien som setter grenser.

Mest lest

Arrangementer