Ukategorisert

Helseministeren hadde snudd

Dersom opplysningene stemmer er Arbeiderpartiets stortingsgruppe det store problemet i deler av rusomsorgen.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) hadde snudd. Hun ville innføre et prøveprosjekt med heroinutdeling, men ble stoppet av Aps stortingsgruppe.

Resultatet er at helseministeren fredag legger frem en ny rusmelding uten en forsøksordning med utdeling av heroin. Dette har BT fått bekreftet fra flere kilder i regjeringsapparatet.

–Alt var klart. Men hennes egen stortingsgruppe gikk mot henne, sier én av dem.

Liberaleren har i mange år hatt artikler om denne behandlingsformen, fra 2004 da Nikolai Astrup tok til ordet for utdeling av heroin som behandlingstilbud. Mye har skjedd på alle disse årene, men flertallet i Arbeiderpartiets stortingsgruppe er fortsatt mot nytenking i rusomsorgen.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
stian
stian
9 years ago

arbeiderpartiet liker narko krig,de burde skamme seg

Synne
Synne
9 years ago

Synd at det er splittelse innad i Arbeiderpartiet om dette. Desverre er det vel en sak Jens ikke vil bruke politisk kapital på å trumfe gjennom. En høyst upopulær sak der folket er feilinformert og svært intolerante mens den politiske ledelsen er handlingslammet selv om de vet hva som er best.

stian
stian
9 years ago

er jo ikke rart at folk blir narkomane når dette er holdnigen til politet og politikkere sannheten er ikke vært mye http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.8216104

Fra arkivet