Ukategorisert

Formynderne har dummet seg ut

Prostituerte i Oslo har det mye verre nå enn før forbudet mot kjøp av sex. Dagbladet omtaler en rapport som beskriver svært vanskelige forhold for mange prostituerte.

Flesteparten av de prostituerte kvinnene i Oslo blir utsatt for grov vold av sine kunder, ifølge rapporten «Farlige forbindelser», som kommer ut i dag. I de aller fleste voldstilfellene er voldsutøveren en ukjent, mannlig kunde, ifølge Dagbladet.

Rapporten dokumenterer en økning i antall voldstilfeller etter at sexkjøploven trådte i kraft i 2009. Hele 59 prosent av de spurte kvinnene forteller at de har blitt utsatt for vold de tre siste årene.

Sosialbyråd Anniken Hauglie (H) ser alvorlig på rapportens funn.

–Denne rapporten viser er at kvinnene opplever mye vold og at det er en nedslående økning. Den viser også at færre av kvinnene får hjelp nå enn før, sier Hauglie.

Rapporten beskriver mye av det samme som et innslag på TV2, sendt i august 2009.

Sverige innførte et forbud mange år før Norge. Konklusjonen fra mange hold er at det er en lov til ingen nytte.

Frihet
Liberalerens syn er enkelt; borgerne skal bestemme over egen kropp, og ingen skal ha rett til å ta denne friheten fra oss. Dersom noen ønsker å kjøpe sex eller å selge sex, bør det være fritt fram så lenge det skjer frivillig.

Forbudet krenker menneskets rettigheter til å bestemme over sin egen kropp. Den eneste ekte humane og feministiske når det gjelder kjøp av sex, er å la borgerne få bestemme selv.

De politiske partiene som stemte for loven, bør få redusert oppslutning ved valget i 2013. De tenkte ikke på de svakeste av de svake, og det bør medføre straff på valgdagen.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
öyvinds
9 years ago

Trodde politikerne at det plutselig ville bli slutt på kjøp og salg av sex bare de innførte ett forbud…?

En ting jeg savner her på Liberaleren.no er en sammenligning av norske politiske partier vs liberalisme. Jeg vet ikke om noe alternativ verd å stemme på dersom jeg fortsatt hadde vært Norsk (noe jeg heldigvis ikke er)

Jone
Jone
9 years ago

Det er normalen at folk flest tror et forbud vil fikse alle sosiale problemer.

For eksempel omskjæringsritualet av smågutter. Du kan spør hvem som helst. Og de vil i stor grad støtte et forbud.

Skremmende, med tanke på at et religiøst rituale som dette like fort kan gjennomføres med den skitne saksa i kjelleren, som i en steril legeklinikk. (som også kan være uheldig såklart)

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
9 years ago

For å si det med svenske The Hives – ‘Hate to say I told you so’

http://www.youtube.com/watch?v=MCQ7VLoY7bQ

Jeg lurer på hvor mange av de som i sin tid ivret for forbudet som med hånden på hjertet kan si at dette resultatet overrasker dem.

trackback
9 years ago

[…] nå enn før loven som forbyr sexkjøp ble innført. Nå vil sosialbyråden i Oslo fjerne forbudet.Formynderne har dummet seg ut, Mer prostitusjon tross forbud mot […]

öyvinds
9 years ago

@Jone: Spørsmålet om omskjæring av smågutter er da ikke noe i nærheten av like klart. Det blir litt som med abort: _Barnets_ frihet og rettigheter er like relevant som foreldrenes. Jeg ser ingen grunn til å gå i nærheten av det spørsmålet med en 3 meter lang stav nå, bare sier at det ikke er like rett frem.

Fra arkivet