Ukategorisert

Fartsglade ungdommer gir formynderne gode poeng

Trafikkontrollene som var rettet mot trafikken i Lakselv før helgen, gir gode poeng til politikere og byråkrater som ønsker å begrense friheten til unge mennesker.

Det har opp igjennom årene vært fremmet mange mer eller mindre gode forslag for å hindre at unge kvinner og menn skal få førerkort i 18-årsalderen. Dagfinn Moe er én av dem som har fremmet et illiberalt forslag.

Torsdag hadde Utrykningspolitiet (UP) fartskontroller rettet mot trafikk i Lakselv. Resultatet av kontrollene var ni beslaglagte førerkort for fartsovertredelser. I tillegg delte Utrykningspolitiet ut 18 forenklede forelegg. Syv av de som fikk førerkortet belagtlagt er under 20 år. Den høyeste hastigheten ble målt til 148 km/t i 90-sone, skriver Vestfinnmark politidistrikt på sin logg.

Slike tall gir vann på mølla for formyndere!

Lakselv er en relativ liten kommune i Finnmark, målt i antall innbyggere. I helgen ble Midnattsrocken arrangert og det er grunnen til litt større trafikk i området enn vanlig.

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
8 years ago

Det er ikke “formynderi” å hindre at folk er livsfarlige for sine omgivelser.

Fra Liberalerens arkiv

  • Norge som føderal republikk?Norge som føderal republikk?
    Norge er et parlamentarisk demokrati, men dét var ikke hva grunnlovsfedrene så for seg.
  • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
    Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
  • Ja til bompengerJa til bompenger
    Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.

Verdt å få med seg