Ukategorisert

Fartsglade ungdommer gir formynderne gode poeng

Trafikkontrollene som var rettet mot trafikken i Lakselv før helgen, gir gode poeng til politikere og byråkrater som ønsker å begrense friheten til unge mennesker.

Det har opp igjennom årene vært fremmet mange mer eller mindre gode forslag for å hindre at unge kvinner og menn skal få førerkort i 18-årsalderen. Dagfinn Moe er én av dem som har fremmet et illiberalt forslag.

Torsdag hadde Utrykningspolitiet (UP) fartskontroller rettet mot trafikk i Lakselv. Resultatet av kontrollene var ni beslaglagte førerkort for fartsovertredelser. I tillegg delte Utrykningspolitiet ut 18 forenklede forelegg. Syv av de som fikk førerkortet belagtlagt er under 20 år. Den høyeste hastigheten ble målt til 148 km/t i 90-sone, skriver Vestfinnmark politidistrikt på sin logg.

Slike tall gir vann på mølla for formyndere!

Lakselv er en relativ liten kommune i Finnmark, målt i antall innbyggere. I helgen ble Midnattsrocken arrangert og det er grunnen til litt større trafikk i området enn vanlig.

0 0 vurdering
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
8 years ago

Det er ikke “formynderi” å hindre at folk er livsfarlige for sine omgivelser.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
    Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
  • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
    Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
  • Ny moderne rettsstatNy moderne rettsstat
    John Rawls rettferdighetsteori er et forsøk på å begrunne politisk makt og se statens funksjon gjennom nye øyne – eller kanskje heller bak et slør?