Ukategorisert

Fartsglade ungdommer gir formynderne gode poeng

Trafikkontrollene som var rettet mot trafikken i Lakselv før helgen, gir gode poeng til politikere og byråkrater som ønsker å begrense friheten til unge mennesker.

Det har opp igjennom årene vært fremmet mange mer eller mindre gode forslag for å hindre at unge kvinner og menn skal få førerkort i 18-årsalderen. Dagfinn Moe er én av dem som har fremmet et illiberalt forslag.

Torsdag hadde Utrykningspolitiet (UP) fartskontroller rettet mot trafikk i Lakselv. Resultatet av kontrollene var ni beslaglagte førerkort for fartsovertredelser. I tillegg delte Utrykningspolitiet ut 18 forenklede forelegg. Syv av de som fikk førerkortet belagtlagt er under 20 år. Den høyeste hastigheten ble målt til 148 km/t i 90-sone, skriver Vestfinnmark politidistrikt på sin logg.

Slike tall gir vann på mølla for formyndere!

Lakselv er en relativ liten kommune i Finnmark, målt i antall innbyggere. I helgen ble Midnattsrocken arrangert og det er grunnen til litt større trafikk i området enn vanlig.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer