Ukategorisert

Vil utvide et mislykket forbud

Svartebørshandelen av billetter er selvregulerende markedsmekanisme. Forbudet som Trond Giske kjempet igjennom som kulturminister har vært mislykket.

Nå ønsker mange politikere på Stortinget å endre den såkalte svartebørsloven slik at det blir ulovlig å selge billetter til arrangement i utlandet. Det er også diskusjoner om straff i debatten, ifølge oppslag på VG Nett.

Ski VM i Oslo beviste på en god måte at forbudet ikke fungerte. Det var voldsom handel av billetter på den såkalte svartebørsen. Nå ønsker politikerne å utvide et allerede mislykket forbud. Det er nesten for utrolig til å være sant!

Liberaleren vet at statlige reguleringer ikke fungerer og reguleringene har en rekke forutsette og uforutsette bivirkninger. Menneskene tilpasser seg begrensninger, og mange gjør mye for å omgå begrensninger vedtatt av politikerne. Uansett hva politikerne vedtar for å begrense frivillige avtaler når det gjelder billetter, vil vedtakene bli mislykket.

Bent Johan Mosfjell har skrevet flere artikler på Liberaleren om hvorfor svartebørshandel er bra. Artiklene er like god i dagens debatt om slik omsetning.

Mest lest

Arrangementer