Notiser

Skattekåte Båtstrand

Sondre Båtstrand som representerer Miljøpartiet De Grønne, går SV i næringen. Han ønsker skatt på finanstransaksjoner, eller Robin Hood-skatt som han kaller skatten for i en bloggpost på Politisk.no.

Det er spesielt SV-politikere som tidligere har snakket pent om skatt på finanstransaksjoner. Signaturen Voodoo-king skriver godt om finansskatt under en artikkel som ble publisert tidligere i år.

9 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Leif lønne
Leif lønne
9 years ago

Miljøkrigeren Sondre Båtstrand blir kritisert av «Liberaleren»…som bruker en AP-mann til å forfremme sin fortreffelighet. Jeg ler meg ihjæl.
«Sorry, baby…am an anarchist…not a spineless liberale…» Og SV har bidratt til å gjøre nasjonen Norge til en nasjon av drapskvinner-og menn…gjennom sitt engasjement i NATO. Og DET skal ingen få meg til å tro at MDG vil gå inn for…!!

Sondre
9 years ago

Hva med å hoste opp noen motargumenter? Kommentaren dere henviser til konkluderer med at vi ikke skal lytte til fagfolk og at Tobin-skatt betyr å sette fyr på Europa. Ikke akkurat et seriøst svar…

Sondre
9 years ago

Høyere skatter er ikke et mål i seg selv, og jeg er helt enig i at miljøavgifter skal brukes på miljøtiltak. Likevel: Hvorfor være imot skatt på finanstransaksjoner? Hvordan vil du i så fall finansiere miljø- og utviklingstiltakene (jmf. kampanjen for Robin Hood-skatt), eller vil du ikke finansiere slike tiltak?
Det er heller ikke sånn at friheten automatisk øker når skattleggingen går ned – det er bare de rike som nyter mer frihet ved mindre fellesskap. Når det er sagt vil jeg gjerne kutte i skatter, men ikke hvis det slår urettferdig ut.

Voodoo-king
Voodoo-king
9 years ago

Fra lenket artikkel: «En slik skatt er ikke bare et godt fordelingstiltak, men også sunt for økonomien fordi den først og fremst rammer spekulasjon og dreier finansmarkedet over mot langsiktige investeringer som også er bra for realøkonomien.» Hva slags logikk eller empiri baserer dere denne konklusjonen på? Det er ikke slik at dersom en får færre finansaktører med kort tidshorisont så vil en automatisk få flere finansaktører med lang tidshorisont, snarere tvert i mot. En skatt på finanstransaksjoner vil øke kostnadene ved langsiktig investering. Det finnes hovedsaklig to grunner til dette, for det første vil den direkte kostnaden ved langsiktig… Read more »

Yngve Stolen Kristiansen
Yngve Stolen Kristiansen
9 years ago

@Voodoo King; Har ikke egentlig tid til å kaste meg inn i debatten, men om du skal sammenligne forhold i Norge og f.eks. USA er det ikke nok å sammenligne variablene lønn og arbeidstid jfr. kjøpekraft. Da får du ikke med tjenestene som skatteinntekter finansierer (omfordeling; et sikkerhetsnett), dessuten «fritid» og arbeiderrettigheter – vi har større sikkerhet i Norge, som bidrar til «valgfrihet», og tilrettelegger til at man som individ kan ta litt større risiko uten så stor fare for finansiell og tap av fremtidig frihet – som i USA. Nå snakker man selvsagt om lavere middelklasse og de av… Read more »

Voodoo-king
Voodoo-king
9 years ago

Greit, la oss droppe å debatere videre, men med tanke på sikkerhetsnett og hvordan dette er til fordel for lavere middelklasse er det klart at om en designer ett sikkerhetsnett som er ikke darwinistisk vil fattige/lavere middelklasse komme mye bedre ut en hva som er tilfellet med det norske darwinistiske systemet. Hvorfor skal egentlig personer som har hatt høy inntekt få høyere arbeidsledighetstrygd, offentlig pensjon etc etc en personer som har hatt lav inntekt? I den grad en skal ha et sikkerhetsnett er det eneste moralsk rettferdige et sikkerhetsnett der hvor alle får like men lave ytelser. Hvorfor skal ikke… Read more »

Yngve Stolen Kristiansen
Yngve Stolen Kristiansen
9 years ago

Hvorfor skal folk som har hatt høy inntekt få høyere trygdesats? I dagens ressonnement er det pga. at de har høyere utgifter til å opprettholde nettverk, og dermed har større kostnader ihht. omstillinger, og har vanskeligere ihht. å komme inn i arbeidslivet dersom det skulle være flatt. Det er det endel sosialvitenskaplig forskning på. Så kan man diskutere om det er ‘rettferdig’, men sosialøkonomisk så gir det mening. Jeg er ikke uenig i at man kan diskutere om det eksisterende systemet man har i norge er godt nok eller helt på tur – men variablene du operer med er alt… Read more »

Yngve Stolen Kristiansen
Yngve Stolen Kristiansen
9 years ago

Jeg mener – seriøst – det finnes INGEN andre enn de mest avstumpede økonomer som bruker McDonalds-menyer som referenter ihht. levestandard.

Fra arkivet

 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • Det er farlig å dele verden i kun toDet er farlig å dele verden i kun to
  Liberalismen er den ideologien som lider mest av å dele verden inn i to forenklede virkeligheter.