Ukategorisert

Fikk støtte for personvernforslag

Mange kommuner bør utarbeide retningslinjer for overvåking. Personvernsaker bør være viktig for lokalpolitikerne.

Et enstemmig kommunestyre gikk inn for å utarbeide retningslinjer for overvåkning i kommunen, etter forslag fra Nes Venstre.

Det var Sesselja Bigset som fremmet forslagene:

«1. Kameraovervåkningen ved Runni ungdomsskole evalueres med særlig vekt på forebyggende og oppklarende effekt og fortsatt behov.

2. Det fremmes en sak for utvalg for næring og kultur der retningslinjer for bruk av overvåkning behandles. Utvalget innstiller overfor kommunestyre for endelig vedtak der.»

Nes Venstre melder at forslag til vedtak ble enstemmig vedtatt etter en kort debatt. Dette kan være en god mal for andre som ønsker fokus på personvern i egen kommune.

Comments are closed.

Mest lest

Fra arkivet

 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Myten om Says lovMyten om Says lov
  Ikke engang Say trodde på Says lov.
 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.