Ukategorisert

Flere og flere vil ha reflekspåbud

Mange støttet påbud i 2011. Enda flere støtter det i 2012.

Det er rett og slett deprimerende at et flertall av borgerne ønsker å bli herset med. Nå er det på tide at hver enkelt av oss begynner å stole på egen adferd. Det må være mye, mye, mye mer virkningsfullt enn politiske reguleringer.

I fjor viste en meningsmåling fra Trygg Trafikk at 76 prosent av de spurte mener at bruk av refleks burde vært påbudt i Norge. Årets meningsmåling viser at 80 prosent støtter påbud, ifølge VG.

Det er mulig, men slett ikke helt sikkert, at reflekspåbud vil redusere antall drepte i trafikken. Forbud mot bil ville redusert antall ulykker drastisk, men det går heldigvis en grense for hva de fleste som driver med politikk vil forby. Den grensen må bli tydeligere, for å påvirke borgerne i riktig retning. Grenser for politikk!

Mest lest

Arrangementer