Ukategorisert

Vanskelig å velge overskrift på denne artikkelen

Det er vanskelig å velge overskrift på denne artikkelen. Det kunne vært alt fra «Arbeiderpartiet ødelegger mange kommuner» til «Nå har vi svaret på kostbar drift i kommunesektoren».

Mange av Liberalerens artikler har handlet om kommuner som bruker for mye penger, om ineffektiv drift av kommunesektoren. En god del kommunepolitikere bruker for mye penger, noe ROBEK-listen og eiendomsskattallene viser.

Torsdag ble det kjent gjennom NRK, at styret i Vadsø Arbeiderparti har åpnet eksklusjonssak mot Bernt-Aksel Jensen. Årsaken er at Jensen blir beskyldt for å være illojal. I det siste bystyremøtet argumenterte Jensen for sammenslåing av skoler i Vadsø, men han fulgte likevel partilinjen og stemte sammen med partigruppa om å opprettholde skolene.

Styrevedtaket i Vadsø Arbeiderparti, ifølge NRK:
«Dette på grunn av brudd på Arbeiderpartiets vedtekter § 13 Alminnelige bestemmelser punkt 2, 5 og 12. Eksklusjon gjøres i henhold til Arbeiderpartiets vedtekter § 12 Eksklusjon. Bernt-Aksel Jensen suspenderes i henhold til § 12 punkt 1 fra partiet med øyeblikkelig virkning frem til forslaget er behandlet i henhold til vedtektene.»

Bernt-Aksel Jensen bor nå i Vadsø, men har tidligere vært ordfører i Nordkapp. I Nordkapp har det de siste årene, på grunn av kommunens elendige økonomi, vært debatt om skolestrukturen. Skoler har blitt nedlagt og kommuneøkonomien er i 2012 mye bedre enn den var for få år siden.

Arbeiderpartiet er et ekstremt stort parti i mange kommuner. Dersom det er ulovlig i partisammenheng å fronte saker om mer effektiv drift, er det ikke rart mange politikere kjører økonomien i grøfta. Kommuner som bruker for mye penger, må kutte. Skolestrukturen kan være et eksempel på tiltak i en skakkjørt kommuneøkonomi.

Får støtte fra gamle partikamerater
Bernt-Aksel Jensen får betydelig støtte fra Nordkapp Arbeiderparti, altså partilaget han var tilsluttet før han flyttet til Vadsø. Leder Ulf Syversen er krystallklar på Facebook.com:

–Det er trist å registrere at Bernt Aksel Jensen er suspendert «med øyeblikkelig virkning» fra sitt medlemskap i Arbeiderpartiet. Er Vadsø Arbeiderparti redd for at han skal prøve å foreslå enda mere omorganiseringer i skoleverket. Det blir en tung dag å møte medlemmer og velgere i Nordkapp i morgen og forsvare at Arbeiderpartiet har et lovverk der Bernt Aksel kan suspenderes i påvente av eksklusjon, mens Vågåordføreren fortsatt er et oppegående (?) medlem som det partimessig ikke er foreslått noen reaksjoner mot, skrev Syversen på egen Facebook-vegg i går kveld.

Det må være en viss takhøyde i de politiske partiene. Denne saken viser at takhøyden kan være minimal i Arbeiderpartiet. Det er trist, for det er borgerne som blir taperne i form av vanstyrte kommuner.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
9 years ago

Selv til å være Arbeiderpartiet virker dette absurd…

Men selvfølgelig – partilinja er jo at enhver krone innspart i det offentlige er med på å rasere velferdsstaten så da er det jo forståelig at man ikke skal komme med ukristelige forslag som å kutte kostnader.

Andy
Andy
9 years ago

Andreas:
Det må jo bety at Vågå-farsen rett og slett er noe positivt sett med Ap-øyne. For med en ordfører suspendert med full lønn blir jo kommunedriften dyrere. Varaordføreren skal jo da også ha orførerlønn. Og varaordførerens vara skal ha varaordførerlønn. Absolutt alle vinner. Bortsett fra de som må betale moroa, da. Rene kinderegget! 😀

Fra arkivet