Ukategorisert

Grenser for politikk!

Klare grenser for politikk vil gi en mindre stat. Mindre stat betyr mest sannsynlig færre byråkrater!

Det er Aftenposten.no som i dag har en sak på trykk der formålet helt tydelig er å drite ut regjeringen. Vinklingen på saken er byråkratansettelser i regjeringskvartalet.

Det er gammelt nytt at den rødgrønne regjeringen har styrket apparatet rundt politisk ledelse i departementene. Se på antall informasjonsrådgivere og sammenlign tallet med det tidligere regjeringer har hatt. Stoltenberg-regjeringen slår knockout på for eksempel Samarbeidsregjeringen som bestod av Høyre, Venstre og KrF.

Tiden er overmoden for en ordentlig debatt om hvor stor staten skal være, og hvilke oppgaver staten skal utføre for borgerne. Kun kraftig reduksjon i statens størrelse vil gi færre skattefinansierte byråkrater.

Les også: Flott vinkling på SSB-tall.

Mest lest

Arrangementer