Ukategorisert

Mange kommunepolitikere blir avhengige av pengene

Når det først er innført eiendomsskatt i en kommune, blir mange politikere så avhengige av pengene at de sliter med å kutte denne ufyselige skatten.

Dagens eksempel er fra Melhus der Senterpartiet bryter avtalen som ble inngått med Høyre og FrP. Avtalebruddet betyr at borgerne fortsatt skal betale eiendomsskatt, fordi det politiske flertallet mangler penger for å få budsjettet til å gå i hop. Penger fra eiendomsskatt betyr at mange politikere slipper å foreta kutt. Uten prosesser om forbedret bruk av skattefinansierte penger, er sjansen stor for at politikerne sløser med penger som blir hentet fra befolkningen.

I Melhus kommunestyre var det 21 representanter som stemte for å opprettholde eiendomsskatten i denne valgperioden, mens 16 stemte mot, ifølge Adressa.no.

Skatt er tyveri!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Andy
Andy
9 years ago

«De bryr seg ikke om at vi har et bindende samarbeidsdokument. Det er jo snakk om tillit. Vi er redd det ikke er siste gang Sp opptrer slik.» Heh. H-representanten kan ihvertfall trøste seg med at det slett ikke er første gang Sp opptrer slik. Flere sentrale H-representanter (mener Foss var en av de mange som sa det direkte) har jo etter tidligere samarbeidstider uttalt nettopp at det aldri mere noen sinne ville komme på tale å innlede noe nytt formelt samarbeide med Sp. Nettopp fordi de ikke var til å stole på. Fordi de ved enhver anledning kunne finne… Read more »

Fra arkivet