Ukategorisert

Oslo FrP vil ha færre overdosedødsfall

I sprøyterommet er det i dag kun lov å injisere heroin, men forbudt å røyke det narkotiske stoffet. Det vil Aina Stenersen, nestleder i Oslo FrP, ha en slutt på.

–Vi foreslår i vårt alternative budsjett at det skal bli lagt til rette for at flere rusbrukere røyker rusmiddelet fordi det reduserer faren for overdose. Det bidrar i tillegg til at det blir lettere å komme seg ut av rusproblemene, sier FrPs Aina Stenersen til Liberaleren.

FrP ønsker å legge til rette for at rusmisbrukere skal ha mulighet til å kunne røyke på sprøyterommet til Oslo kommune.

–I andre land har overdosedødsfallene fått en kraftig nedgang etter at heroinavhengige kunne gå over fra å injisere stoffet til å røyke det. Dette gjelder for eksempel Nederland. Norge har lenge ligget på overdosetoppen i Europa, og den utbredte sprøytebruken blir sett på som en av årsakene til dette, forteller Stenersen.

Nå er saken oversendt Helse- og omsorgsdepartementet. Departementet må ta stilling til om begrensningene i sprøyteromsloven skal fjernes, slik at flere brukergrupper kan få adgang til sprøyterommet.

–Flere og flere partier tar til ordet for dette i Oslo, også Arbeiderpartiet. Nå håper jeg regjeringen lytter til Oslo-politikere og ikke minst sine egne politikere, avslutter Aina Stenersen.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
MReiakvam
9 years ago

RT @liberaleren: Ny artikkel: Oslo FrP vil ha færre overdosedødsfall:
http://t.co/anvDhiQz

norskgoy
9 years ago

Nå er det vel rimelig få overdosedødsfall på spøryterommet uansett (når det har åpent vel og merke).

Altså bør Aina gå ned til de som ikke bruker sprøyterommet. Evnt jage vekk politiet som står utenfor inngangen.

http://www.aftenbladet.no/magasin/helse/–Vi-m-utfordre-injiseringskulturen-2876471.html

Fra arkivet