Ukategorisert

Ekspropriasjon skal være problematisk!

Veldig mange politikere er enige om at ekspropriasjon er uheldig, og at dette er inngrep myndighetene nesten for enhver pris bør unngå.

Likevel er ekspropriasjon vanlig blant politikerne.

Stavanger formannskap har, ifølge Rogaland Avis, vedtatt at Martin Grøsfjeld må ut av det idylliske området på Boganeset hvor Grøsfjeld-familien har vært siden 1934.

Fellesforslaget fra FrP og SV fikk ikke tilslutning. Resten sluttet seg til rådmannens forslag. Dermed er det trolig duket for en domstolrunde om endelig erstatningspris. Tragisk!

Den private eiendomsretten er selve hjørnesteinen innenfor et sivilisert samfunn. Politikere som gir blaffen i den private eiendomsretten leker med systemet som har skapt velstand, utvikling og fremskritt. Ingen skal leke med den private eiendomsretten!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
9 years ago

Nei, hvilke politikere ville uttalt at ekspropriasjon er en fin ting. (Bortsett fra Lysbakkens tidligere uttalelser om avskaffing av privat eiendomsrett…)

Altså, en sak er om man skal lage motorvei og det er krevende å legge veien utenom. Ikke at ekspropriasjon bør tas lett på da heller, men her snakker vi om å gjøre om en eiendom til turområde for «fellesskapet»! Politikere som kan gå inn for noe sånt er jo rene banditter, og kunne med fordel emigrert til Hvite-Russland, Syria, eller andre tilsvarende steder.

Fra arkivet