Ukategorisert

Det bør bli nei i folkeavstemningen

Dersom nei-siden klarer å få frem budskapet om at OL i Oslo i 2022 vil være et skattefinansiert arrangement, bør det bli nei i folkeavstemningen.

Det blir folkeavstemning i spørsmålet om OL i 2022 skal være i Oslo. Det ble bekreftet på en pressekonferanse i dag av det politiske flertallet i Oslo.

OL i Oslo vil koste skattebetalerne milliarder av kroner. Arbeidet med en OL-søknad vil koste mange millioner kroner, penger Oslo-politikerne kan bruke på andre områder. Det kryr av argument mot et skattefinansiert OL, og derfor bør borgerne si et klart og rungende nei i folkeavstemningen.

For øvrig ros til FrP som fikk tilslutning for folkeavstemning. Uten rådgivende folkeavstemning er det en fare for at det politiske flertallet hadde gått inn for OL, nesten uansett prislapp. Sånn er det med politikere; de kjøper stemmer for skattefinansierte penger!

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
9 years ago

Ja til nei. Dette blir skattefinansiert. Og vi vet at de endelige kostnadene undervurderes, og gevinstene overvurderes. Hvem er et slikt OL til glede for? IOC? Det vil naturligvis være stas for folk i Oslo de dagene det varer, men er vi villige til å betale prisen over skatteseddelen?

Svaret må bli nei.

Kjerstigo
9 years ago

@liberaleren uenig. OL -utbygging retter opp i mange dårlige forhold innen idretten og infrastruktur

Karsten Eig
9 years ago

@Kjerstigo: Infrastruktur kan bygges ut der det trengs, uten OL.

Konrad
9 years ago

Infrastruktur (anlegg) er bare en liten del av de totale kostnadene ved OL, og langt mindre enn det staten må dekke over statsbudsjettet. Dermed er det billigere å bare droppe OL og bevilge midler direkte til nye anlegg.

For Tromsø (som i utgangspunktet har mindre relevante anlegg enn Oslo) ville oppføring av ny anlegg kostet ca 4 mrd kr såvidt jeg kan forstå. Statsgarantien for Tromsø OL måtte imidlertid være på 20-30 mrd og fratrukket inntekter ville staten endt opp med et utlegg på kanskje 10-20 mrd.

Investeringer i infrastruktur er altså en bagatell sammenliknet med avvikling av selve arrangementet.

Fra arkivet