Ukategorisert

SVs Oslo-budsjett = typisk for politikere

Når politikerne ikke klarer å kutte i driften, kommer forslag om økt skatt. Sånn sett er Oslo SVs budsjettforslag for 2013 typisk for politikere.

Da Oslo SV la fram sitt budsjettforslag for 2013 var gruppeleder Marianne Borgen rimelig ærlig.

Hun sa at SV har ambisjoner for kulturen, barnehagene, eldreomsorgen og kollektivtransporten. Det er ikke penger nok til satsing på alle områdene og derfor foreslår Oslo SV eiendomsskatt i hovedstaden.

At SV ikke kutter spesielt mye i offentlig sektor, er gammelt nytt. Men andre partier sliter med nøyaktig det samme problemet. Derfor er det Høyre-foreninger som sørger for eiendomsskatt i mange kommuner. Derfor er det kun et par tillitsmilliarder kroner som skiller de ulike partiene på Stortinget i økonomisk politikk. Noen titallsmilliarder kroner er småpenger i den store sammenhengen!

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jone
Jone
9 years ago

En kar jeg leste i et debattfelt var inne på noe intressant. Når staten skal bygge en vei, så legger de jobben på anbud til typ 1 millard (eksempel)

Av den 1 millard så skal det skattes, momses, avgiftbelegges utstyr (petroleumsprodukter, osv)

om lag 70% går tilbake til staten.

1 millard summen, skal likevel betales tilbake, enten av sjåførene gjennom bompenger. Eller gjennom vanlig skatt. Så går det jo også renter på driten. Så veien som kostet kanskje 300 millioner å bygge koster til slutt godt over 2milliarder.

Andre sektorer har nok liknende snøball effekt, hver gang noe skal gjøres.

Fra arkivet