Ukategorisert

SVs Oslo-budsjett = typisk for politikere

Når politikerne ikke klarer å kutte i driften, kommer forslag om økt skatt. Sånn sett er Oslo SVs budsjettforslag for 2013 typisk for politikere.

Da Oslo SV la fram sitt budsjettforslag for 2013 var gruppeleder Marianne Borgen rimelig ærlig.

Hun sa at SV har ambisjoner for kulturen, barnehagene, eldreomsorgen og kollektivtransporten. Det er ikke penger nok til satsing på alle områdene og derfor foreslår Oslo SV eiendomsskatt i hovedstaden.

At SV ikke kutter spesielt mye i offentlig sektor, er gammelt nytt. Men andre partier sliter med nøyaktig det samme problemet. Derfor er det Høyre-foreninger som sørger for eiendomsskatt i mange kommuner. Derfor er det kun et par tillitsmilliarder kroner som skiller de ulike partiene på Stortinget i økonomisk politikk. Noen titallsmilliarder kroner er småpenger i den store sammenhengen!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer